Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Vineri 29 Martie 2024 - 14587
Dorin Dobra, invitat la colocviul "Disintegration and Integration in East-Central Europe"

Dorin Dobra, in calitate de senator, a raspuns invitatiei conducerii Facultatii de Studii Europene, din cadrul Universitatii Babes-Bolyai, de a participa perioada 20-21 februarie 2013, la colocviul international intitulat "Disintegration and Integration in East-Central Europe (1919-post-1989)", desfasurat la Cluj-Napoca.

             In cadrul acestei manifestari, s-au dezbatut patru teme care au beneficiat de prezenta unor renumiti profesori si cercetatori europeni - I. Sfarsitul Imperiilor si incercarile de a crea un nou echilibru (1919-1945); II. Sfarsitul "Imperiului" nazist in Europa Centrala si de Est si crearea unui nou "Imperiu" in Est (1945-1989); III. 1989: sfarsitul divizarii Europei. O noua Europa prin integrare si IV. Acceptarea de catre Europa Occidentala a extinderii Europei spre Est.

             Unii dintre cei mai cunoscuti specialisti in istoriografia secolului XX, precum profesorii de la Universitatea din Münster - Reinhard Meyers si Wichard Woyke, deja Doctori Honoris Causa ai UBB, respectiv Wilfried Loth ( profesor la Universitatea Duisburg-Essen ) au prezentat lucrari in cadrul colocviului. De asemenea, printre participanti s-au numarat Enrique Banús, presedintele ECSA World; Charles Barthel, directorul Centrului pentru Studii si Cercetari Europene Robert Schuman, Luxembourg; Gérard Bossuat, de la Universitatea Cergy-Pontoise; Nicolas Badalassi, de la Universitatea Sorbonne Nouvelle ( Paris 3 ); Michael O’Neill, de la Nottingham Trent University; Michael Gehler, de la Universitatea Hildesheim; Alberto Gasparini, de la Universitatea din Trieste.

             Senatorul Dorin Dobra, apropiat al activitatilor universitare si din postura de lector al Facultatii de Studii Europene, a mentionat printre altele, ca "investigarea evolutiei deciziilor si fenomenelor care au redat Europa de astazi si corelarea cu nevoile actuale, reprezinta pasi esentiali in vederea pozitionarii noastre, a europenilor, pe un fagas realist. Consider ca este o modalitate sigura de a obtine dezvoltarea pe care ne-o dorim cu totii".  

 

Biroul de presa.

 

0 comentarii2779 vizualizări22 februarie 2013




rss 2.0
rss 2.0