Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Joi 15 Aprilie 2021 - 14587
Stelian Dolha: Noul Cod Silvic nu poate fi adoptat fara o larga dezbatere.

La invitatia deputatului Stelian Dolha, membru al Comisiei de Agricultura si Silvicultura a Camerei Deputatilor specialisti in silvicultura, sefi de ocoale silvice, primari si viceprimari din mai multe localitati rurale, alaturi de deputatul Daniel Suciu au participat joi, 28 februarie in sala de sedinte a Prefecturii Bistrita-Nasaud la o dezbatere a proiectului de modificare a Codului Silvic.

Specialistii prezenti au analizat punctual fiecare articol din proiectul de modificare a Legii 46/2008 -Codul Silvic, atat varianta adoptata de Senat cat si cea, modificata, aflata pe agenda de lucru a Camerei Deputatilor. Au fost formulate cateva zeci de propuneri de clarificare a unor paragrafe, de renuntare la altele sau de introducere a unor modificari impuse de practica din acest domeniu, pe care deputatul Stelian Dolha s-a angajat sa le introduca in dezbaterea Comisiei de specialitate a Camerei Deputatilor.

 Pentru ca analiza proiectului noului Cod Silvic nu a putut fi epuizata in cele cateva ore de dezbatere, deputatul Stelian Dolha a propus reluarea discutiilor in cadrul unei noi reuniuni, programata in cel mult doua saptamani.

 De asemenea parlamentarul bistritean va consulta si reprezentanti ai organizatiilor de mediu, pentru un punct de vedere unitar asupra acestui proiect.

 Proiectul Legii de modificare a Codului Silvic, initiat in 2011 a fost adoptat tacit de Senat, a suportat cateva modificari in Comisia de Agricultura si Silvicultura a Camerei Deputatilor in noiembrie 2012 si ar fi urmat sa intre in cursul acestei aceasta luni in dezbatere in sedinta de plen.

 La solicitarea mai multor organizatii nonguvernamentale, nemultumite de o serie de prevederi ale Noului Cod Silvic Ministerului Mediului a solicitat retrimiterea proiectul legii catre comisia de specialitate a Camerei Deputatilor.

 

 

Biroul de presa al deputatului Stelian Dolha.

0 comentarii2282 vizualizări01 martie 2013
rss 2.0
rss 2.0