Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Luni 24 Februarie 2020 - 4500 vizitatori azi
O poveste pentru fiecare obiectiv turistic.

Regulament de organizare si functionare a concursului de povestiri si istorii locale: "O poveste pentru fiecare obiectiv turistic".

 Capitolul I. Locul de desfasurare

Concursul se organizeaza in judetul Bistrita-Nasaud, iar jurizarea, respectiv decernarea premiilor se va organiza intr-un cadru public precum si in oricare alta locatie care se dovedeste a fi necesara de catre organizatorii concursului.

 

Capitolul II. Participantii

Pot participa la concurs toate persoanele cu varsta peste 12 ani care au domiciliul in judetul Bistrita-Nasaud.

 

Capitolul III. Intervalul de desfasurare a concursului

Concursul se desfasoara conform urmatorului calendar:

Perioada: 1 februarie - 31 martie povestirile si legendele locale pot fi trimise pe adresa de email dolha.stelian@gmail.com sau in plicuri inchise la sediul Biroului Parlamentar Stelian Dolha din Bistrita, strada Liviu Rebreanu numarul 24.

Perioada 31 martie - 8 aprilie: sunt transmise juriului concursului toate textele participante la competitie

In saptamana 8 aprilie - 13 aprilie va avea loc premierea castigatorilor intr-un cadru festiv, in functie de disponibilitatea locatiei in care se va desfasura evenimentul.

 

Capitolul IV. Tema concursului

Tema concursului este reprezentata de povestiri si povesti locale, traditii si obiceiuri specifice, locuri deosebite din punct de vedere turistic. Povestile fac parte din istoria orala si sunt unele, aproape la fel de vechi ca si monumentele in sine, dar dau o aura de legenda acestora. Exploatandu-le, practic contribuim si la recuperarea istoriei orale a acelui loc. Dorim sa descoperim aceste povesti, sa le prelucram si sa le publicam ulterior intr-un catalog online, pentru a veni in sprijinul administratiilor locale, a operatorilor din turism, a tuturor celor interesati de punerea in valoare a obiectivelor turistice.

Organizatorii concursului sunt interesati in principal sa descopere toate acele traditii, povesti care sunt cunoscute de locuitorii unui sat si care pot sa prezinte interes din punct de vedere turistic.

In organizarea concursului s-a plecat de la sintagma: "o poveste pentru fiecare loc", astfel ca orice obicei, traditie ori loc poate sa fie de interes pentru o viitoare campanie turistica.

 

Capitolul V. Cerinte tehnice

Textele pentru concurs vor fi redactate pe calculator, de preferinta cu fontul Times New Roman. Toate textele trasmise trebuie sa se incadreze intre 800 si 3500 de cuvinte. Se acorda puncte in plus pentru cei care ataseaza o poza relevanta.

Cand se va trasmite e-mailul la Subiect se va trece sintagma: "O poveste pentru fiecare obiectiv turistic" urmata de numele, prenumele, localitatea participantului si un numar de telefon.

Textele pot fi de asemenea trimise prin posta la adresa: str. Liviu Rebreanu, nr. 24, Bistrita, jud. Bistrita-Nasaud.

 

Capitolul VI. Modalitatea de organizare

Concursul va fi anuntat prin intermediul scolilor si a primariilor locale. La concurs poate participa orice cetatean al judetului Bistrita-Nasaud. Toate textele trimise trebuie sa se incadreze in cerintele tehnice impuse de prezentul regulament.

Orice informatii suplimentare sau clarificari pot fi obtinute in intervalul orar 09:00 - 14:00 la numarul de telefon: 0743928395

 

Capitolul VII. Premii

Pentru castigatori se vor acorda urmatoarele premii: Premiul I - 500 de lei, Premiul II - 300 de lei si Premiul 3 - 200 de lei.

0 comentarii1694 vizualizări04 martie 2013
rss 2.0
rss 2.0