Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Marti 25 Februarie 2020 - 10562 vizitatori azi
Tinerii parlamentari PSD convinsi sa sustina introducerea unei Garantii pentru Tineret.

PES activists Romania, Liga Studentilor Social Democrati si TSD au organizat marti 5 martie 2013, in peste 10 localitati din Romania, conferinta-dezbatere "Garantia pentru Tineret" prin care initiatorii proiectului au dorit sa atraga atentia asupra unei masuri legislative europene menita sa imbunatateasca conditia tinerilor europeni. "Garantia pentru Tineret" este o initiativa legislativa europeana a Partidului Socialistilor Europeni prin care, la patru luni de la terminarea studiilor sau intrarea in somaj, tinerii beneficiaza de alternative si solutii reale precum obtinerea unei formari profesionale gratuite, continuarea studiilor sau accesul la un internship.

            Pentru a intra in aplicare, initiativa trebuie formulata si in Parlamentul Romaniei pentru ca tara noastra sa poata accesa 6 miliarde de euro alocati acestor tipuri de proiecte prin decizia luata de Ministrii Muncii europeni saptamana trecuta.

            La evenimentul din Bucuresti, invitatii au imbratisat initiativa si au decis sustinerea proiectului in Parlamentul Romaniei:

            Victor Negrescu, presedintele PES activists Romania si initiator al proiectului a mentionat "Proiectul nostru permite tinerilor din Romania, grav afectati de criza si de somaj, sa intrevada solutii concrete pentru viitorul lor si dorim introducerea acestui proiect in Parlamentul Romaniei pentru a gasi impreuna metodele prin care putem folosi aceste fonduri".

            Gabriel Petrea, viceprimarul sectorului 6, presedinte LSSD si co-organizator a initiativei a declarat: "Initiativa PES activists, LSSD si TSD este menita sa imbunatateasca conditia tinerilor din Romania. Este un proiect european de care tara noastra trebuie sa profite".

            Ministrul Delegat pentru Cercetare si Invatamant Superior, Mihnea Costoiu, a devenit unul dintre sustinatorii importanti ai proiectului mentionand: "Guvernul Romaniei sustine orice initiativa care ofera solutii pentru imbunatatirea conditiei tinerilor. Complementar cu acest proiect trebuie o reforma in educatie care sa permita o insertie profesionala mai buna in randul tinerilor".

            Europarlamentarul Catalin Ivan a completat: "Acest proiect este rezultatul unei munci realizate de europarlamentarii romani ai PSD si colegii socialisti europeni. Felicit initiativa si ma bucur ca impreuna sa transferam reusitele legislative europene in masuri concrete la noi acasa".

            Deputatul Florentin Gust: "Sistemul educational romanesc are nevoie de o reforma reala pentru a se corela cu nevoile pietei. Acest lucru nu este doar valabil pentru invatamantul superior ci si pentru cel secundar si profesional. Ma bucur ca Garantia pentru Tineret se gandeste si la acei tineri"

            Deputatul Radu Vasilica: "In calitate de membru al Comisiei de Invatamant si de cadru didactic inteleg nevoile tinerilor. Politicienii trebuie sa discute cu oamenii pentru a intelege concret care sunt proiectele cu care se confrunta si asta este una dintre ele".

            Deputatul Ionut Vulpescu: "Garantia pentru Tineret reprezinta diferenta intre stanga si dreapta. Dreapta se gandeste la afaceri, stanga se gandeste la oameni. Este timpul sa actionam de stanga".

            Deputatul Gabriela Podasca: "Garantia pentru Tineret are o componenta de gen importanta. Tinerele femei reprezinta una dintre categoriile cele mai afectate de somaj. Imi doresc o legislatie stimulativa pentru crearea de locuri de munca".          

 

 

            Cu stima,

   Birou de presa eveniment.

0 comentarii1554 vizualizări06 martie 2013
rss 2.0
rss 2.0