Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Duminica 27 Septembrie 2020 - 5752 vizitatori azi
Cerem DEMISIA domnului Crin Antonescu din fruntea Senatului Romaniei!

Partidul Forta Civica, organizatia judeteana Bistrita-Nasaud, isi exprima stupefactia fata de declaratiile iresponsabile ale presedintelui Senatului, Crin Antonescu privind modificarea Constitutiei tarii noastre.Domnul Crin Antonescu declar? "Nu acceptam sa ni se impuna premisa Parlament unicameral, pentru ca asa a inteles electoratul la un moment dat". Asadar, presedintele Senatului si presedintele Comisiei Parlamentare de revizuire a Constitutiei nu vrea sa ia in calcul rezultatele referendumului national din 2009 care a decis reducerea numarului de parlamentari la maximum 300 si Parlament unicameral. Acest om sfideaza pe fata vointa si suveranitatea poporului roman si ne intrebam daca mai merita sa stea in inalta pozitie pe care o ocupa. Dupa ce ne-a demonstrat ca e unul dintre cei mai anti-occidentali lideri politici romani actuali, acum ne demonstreaz? c? nu-si intelege rolul de demnitar, acela de a avea obligatia sa puna in aplicare rezultatele referendumului, altfel se plaseaza in afara legii, calcand in picioare vointa suverana a poporului roman. Pentru aceasta sfidare grosolana a cetatenilor Romaniei cerem DEMISIA domnului Crin Antonescu din fruntea Senatului Romaniei!

          Reamintim cetatenilor c? la referendumul validat din 2009, 77,78% dintre votanti au decis ca doresc un parlament unicameral, pe cand 88,84% dintre votanti au decis ca doresc un parlament cu maxim 300 de parlamentari. Conform Constitutiei Romaniei, poporul isi exercita suveranitatea atat prin reprezentantii alesi in Parlament, cat si direct, prin referendum, Parlamentul fiind obligat sa actioneze conform rezultatului inregistrat.

Observ?m ?n continuare cum USL desconsider? si atac? institutii fundamentale ale statului de drept. Dup? ?nlocuirea abuziv? a Avocatului Poporului si a conducerii celor dou? camere ale Parlamentului, procesul netransparent de selectie a sefiei Parchetului General si DNA, atacurile asupra ANI si multor altor institutii, aceast? uniune nefireasc? prin doctrina si absurd? prin orientare politic? nu se dezminte si calc? ?n picioare tot ceea ce consider? neconform cu propriile interese. Este firesc astfel ca reducerea Parlamentului la o singur? camer? de 300 de parlamentari s? nu fie pe placul clientelei politice supradimensionate si adeseori corupte ale USL.

          Cerem cetatenilor s? nu asiste pasivi la desfiintarea unei institutii de baz? a statului de drept, aceea a referendumului. Acesta este cel mai direct si fundamental mijloc de exprimare a vointei cetatenilor, este indiscutabil, fara echivoc si cu implementare imperativ?. Este, de asemenea, o mare mirare pentru noi, Forta Civic?, partid democratic de dreapta, ca o asemenea desconsiderare a vointei liber exprimate a electoratului s? vin? din partea liderului unui partid care se numeste "national liberal". Se mai poate numi acel partid "national" dac? nesocoteste vointa majorit?tii cetatenilor si "liberal" dac? atac? o institutie fundamental? a statului democrat, bine reglementat? ?n Constitutie?

 

Departamentul de Comunicare al Partidului Forta Civica, Organizatia judeteana Bistrita-Nasaud.  

0 comentarii2121 vizualizări11 martie 2013
rss 2.0
rss 2.0