Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Vineri 19 Aprilie 2024 - 14587
Timbrul Auto.

In contextul in care spatiul public este ocupat, in mare parte, cu conflicte si declaratii politice antagonice, partidul FORTA CIVICA isi continua demersul pentru dialog cu cetatenii si pentru dezbaterea unor probleme care privesc viata cotidiana a romanilor. In cadrul acestui demers, Gabriel Biris, vicepresedinte FORTA CIVICA (FC), a facut cateva aprecieri pertinente cu privire la Timbrul de Mediu care urmeaza sa intre in vigoare din 15 martie 2013:

"In forma sa actuala, Timbrul de Mediu nu este decat o alta taxa menita sa aduca bani la buget si nu rezolva problema poluarii ori pe cea a sigurantei in trafic. Scopul declarat -? acela al crearii unui parc auto nepoluant si sigur -? nu este atins."

"Consideram ca Timbrul de Mediu, asa cum este gandit astazi, este injust si nu serveste interesul national. Partidul nostru sustine abrogarea acestei taxe de poluare si regandirea sa, intr-un context mai larg, in care trebuie reformat si impozitul auto anual. Constatam cu ingrijorare ca, prin aceste taxe si impozite, sistemul fiscal promovat de guvernarea USL este unul care distorsioneaza piata auto, una dintre cele mai importante piete in orice tara. Aceasta distorsionare se produce nu doar prin timbrul de mediu ori prin impozitul pe mijloacele de transport, ci si prin limitarile aparute privind deductibilitatea cheltuielilor cu autoturismele" a precizat Gabriel Biris.

Cu privire la pozitia FORTEI CIVICE in aceasta chestiune, vicepresedintele FC a aratat ca partidul din care face parte va gandi si va pune in dezbatere un pachet legislativ complet. " Forta Civica va propune in scurt timp un pachet legislativ care va elimina distorsiunile mentionate anterior, pastrand in acelasi timp echilibrul bugetar. Ne aflam deocamdata in faza in care dorim sa dezbatem acest pachet de legi cu toti cei interesati."

O scurta istorie a Taxei Auto gasiti pe pagina noastra de web: http://www.fcbn.ro/timbrul-auto-o-noua-taxa-in-sarcina-romanilor/

 

Departamentul de Comunicare al Partidului Forta Civica, Organizatia judeteana Bistrita-Nasaud.

 

0 comentarii2793 vizualizări15 martie 2013




rss 2.0
rss 2.0