Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Duminica 27 Septembrie 2020 - 4944 vizitatori azi
Varujan Vosganian, promite sprijin Bistritei pentru atragerea investitorilor in Parcul Industrial.

"Am fost de cel putin 30 de ori in Bistrita-Nasaud. Asta nu e doar o sursa de melancolie, ci si o responsabilitate" Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a anuntat ca se alatura comunitatii celor care sustin realizarea Parcului Industrial si a promis ca va aduce in municipiu reprezentanti ai mediului de afaceri strain, pentru a-I incuraja sa investeasca la Bistrita.

         Ministrul Economiei a mentionat ca edificarea acestor parcuri industriale face parte dintr-un program mai amplu de reindustrializare a Romaniei, demers fundamental pentru tara noastra.

         "O componenta a strategiei de reindustrializare se va referi la parcurile industriale. Daca vorbim despre aceasta casa ospitaliera care este Romania, parcurile industriale sunt camera de oaspeti, este locul in care noi raspundem la intrebarea ce facilitati vom avea in Romania. Parcul industrial ofera conectare la utilitati, ofera o forta de munca ce este calificata prin structurile universitare, ofera o piata de desfcaere pentru produse si ofera, in acelasi timp, o accesabilitate la principalele cai rutiere, feroviare si aeriene ale regiunii. Daca punem degetul undeva si cautam potential toate aceste avantaje, Bistrita este unul dintre ele", a declarat Varujan Vosganian, in cadrul unei conferinte de presa.

         Ministrul Economiei si-a exprimat speranta ca viitorul parc industrial va respecta toate conditiile impuse de prevederile europene si a recomandat echipei care implementeaza acest proiect sa …grabeasca termenul de finalizare, pentru ca "16 luni este cam mult".

         "Nu vom astepta ca Parcul Industrial sa se termine, ci vom incepe actiunea de promovare. Eu va promit sa aduc aici reprezentanti ai Camerelor bilaterale si ai Consiliilor de Investitori Straini, ca sa discutam la fata locului. De asemenea, in situatia in care vom avea mari investiitori - cum viseaza Dorin (n.n. - senatorul Dobra)- vomm putea negocia cu ei, in situatia in care investitiile vor avea un impact social si economic important, si ipoteza unui ajutor de stat, pe care Ministerul Finantelor sa il aseze in executia bugetara, iar Ministerul Economiei sa-l prezinte si sa-l sustina la Comisia Europeana", a adaugat oficialul guvernamental.

         In opinia sa, trebuie fructificate toate avantajele pe care le ofera acest obiectiv, de la proximitatea fata de Cluj, prezenta Universitatii Babes-Bolyai Cluj-Napoca prin Facultatea de Business. Mai mult, Varujan Vosganian preciza ca oamenii de afaceri din zona trebuie convinsi sa-si extinda activitatile utilizand facilitatile viitorului parc industrial.

         "Este un proiect care se incadreaza pe harta parcurilor industriale, asa cum noi incepem sa o definitivam, avem déjà cateva orase care palpaie pe aceasta harta. (…) Este una dintre mizele noastre pentru anii 2013-2014 si care sa indeplineasca acel obiectiv major, de a readuce investitii straine in Romania. (…) Va rog sa imi permiteti, impreuna cu colegii mei liberali de aici, cu Ministerul Economiei si colegii mei din Guvern sa ma alatur acestei comunitati care sustine parcul industrial din Bistrita", a concluzionat ministrul Varujan Vosganian.

Dorin Dobra: e un proiect care tine de identitatea liberalilor din Bistrita   

         Senatorul Dorin Dobra a mentionat ca Parcul Industrial este un "proiect care tine de identitatea liberal, a liberalilor din Bistrita". "Va fac o marturisire: pentru mine, miza cea mare a campaniei electorale era atragerea unui mare investitor la Bistrita. Era marea promisiune electoral a lui Dorin Dobra. Sper don suflet ca astazi, odata cu vizita ministrului Varujan Vosganian la Bistrita, sa apropiu aceasta potentialitate de a atrage un investitor la Bistrita", a mentionat parlamentarul liberal.

         De altfel, vizita ministrului Vosganian trebuie legata de Dorin Dobra, pe care oficialul guvernamental l-a numit nu doar "prieten", ci si discipol al sau. Mai mult, spunea Varujan Vosganian, Dobra a iontrat in Senat la aceeasi varsta ca si el…

         Prezent la conferinta de presa, prefectul Ioan Tintean a mentionat ca prin "cele doua zone ale economiei  - zona economica a energiei si a competitivitatii, dar si agricultura -  judetul Bistrita-Nasaud devine tot mai interesant".

         Prefectul judetului a concluzionat ca prezenta ministrului da garantia ca parlamentarii bistriteni si reprezentantii Guvernului "vor face pasi inainte in ceea ce priveste atragerea unui investitor".

Gabriela Ciornei

 

0 comentarii1876 vizualizări17 martie 2013
rss 2.0
rss 2.0