Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Joi 02 Iulie 2020 - 17262 vizitatori azi
Adriana Doina Pana a participat la o intalnire de lucru cu peste 30 de pensionari.

Astazi, 26.04.2013, incepand cu ora 14.00, doamna deputat Adriana Doina Pana, ministru delegat pentru Dialog Social, a participat la o intalnire de lucru cu peste 30 de pensionari din cadrul Consiliului Judetean al Persoanelor Varstnice Bistrita-Nasaud (CJPV BN). Actiunea a avut loc la Clubul Pensionarilor din incinta Casei Judetene de Pensii Bistrita-Nasaud in prezenta directorului adjunct al acestei institutii, domnul Teodor Chiciudean. Timp de aproximativ doua ore, pensionarii prezenti au ridicat o serie de probleme, majoritatea ce tin de sistemul public de pensii si asigurari sociale de stat.

 Dupa intampinarea si prezentarea doamnei ministru de catre presedintele CJPV B-N, domnul Tanase Somesan, vicepresedintele acestei structuri, domnul Zoltan Suciu, i-a expus deputatului bistritean o serie de nemultumiri, toate inserate intr-un memoriu pregatit in numele pensionarilor bistriteni.

Inainte de a raspunde punctual tuturor problemelor ridicate de vicepresedintele CJPV, doamna deputat Adriana Doina Pana a tinut sa le explice celor prezenti cum stau lucrurile in tara, de ce s-a ajuns la atatea minusuri si cum se zbate acum Guvernul Ponta pentru a le oferi romanilor un trai mai bun. In ceea cel  priveste pe premierul Victor Ponta va spun cu toata increderea ca este bine intentionat, vrea sa faca tot ce-i sta in putinta  pentru binele acestei tari... si face, sa stiti. Daca nu pornim economia, putem plange toata ziua ca nu vor fi bani pentru marirea pensiilor... sa stiti ca noua ne pasa de dumneavoastra, nu v-am uitat nicio secunda, dar la baza sunt probleme, probleme pe care Guvernul Ponta incearca sa le solutioneze. Sa stiti ca s-a  facut audit la toate ministerele, dosarele s-au transmis la DNA, iar cei care au furat vor plati. Vreau sa intelegeti, toate pleaca de la buget. El trebuie creat din ceea ce statul va incasa, din taxe, impozite, iar apoi Guvernul judeca astfel incat  toate sectoarele sa fie acoperite, dar sa ramana si pentru investitii. E ca un tort, trebuie taiata cate o felie pentru fiecare domeniu. Guvernul Ponta a taiat o felie pentru reintregirea pensiilor, una pentru reintregirea salariilor, una pentru cresterea punctului de pensie. O felie mare a fost pentru transa la FMI, pentru hotararile judecatoresti executorii, inclusiv pentru arieratele la medicamente care nu s-au achitat din 2009 pana acum. Noi daca nu dezvoltam economia, acest tort va fi tot mai mic, la fel si feliile. Trebuie relansata economia, trebuie sa atragem fonduri europene, investitori straini. Daca nu pornim economia, nu avem de unde majora pensiile.  Noua ne pasa, ne pasa de d-voastra, a tinut sa precizeze ministrul delegat pentru Dialog Social, Adriana Doina Pana.

Cei peste 40 de pensionari prezenti la intalnirea de astazi au dat dovada de intelegere, si desi sunt constienti de faptul ca sunt probleme ce rodeaza sistemul de decenii, ei inca mai spera ca lucrurile merg pe fagasul cel bun.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0 comentarii1869 vizualizări26 aprilie 2013
rss 2.0
rss 2.0