Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Joi 16 Iulie 2020 - 19296 vizitatori azi
PDL - Programul de Excelenta in Politica.

In perioada 26-28 Aprilie 2013 in statiunile turistice Bran si Moeciu de Sus, s-au desfasurat cursurile modulului  de Administratie Publica Locala si de Politici economice ale Programului de Excelenta in Politica, organizate de catre Fundatia Konrad Adenauer impreuna cu Partidul Democrat Liberal.Fundatia Konrad Adenauer este o fundatie politica, apropiata Uniunii Crestin-Democrate din Germania, care   desfasoara in Romania inca din 1991 activitati de educatie politica si consultanta. Activitatea ei se desfasoara in cooperare cu institutii ale statului, partide politice, organizatii civice, precum si cu personalitatile marcante ale tarii.                                                             Cursurile din acest program vor fi oferite de specialisti, fie din mediul academic sau practicieni si cuprind cinci arii de interes:

• Administratie Publica Locala

• Politici Economice

• Politici Sociale

• Politici pentru Educatie si Tineret

• Politici Europene                        

 

Aceste seminarii sunt organizate pe module care vor avea loc in diferite locatii din tara si se vor desfasura intr-un numar de 6 intalniri  in perioada Aprilie 2013-Aprilie 2014, avand ca scop dobandirea si dezvoltarea unor competente specifice, necesare in vederea elaborarii unui set coerent de politici publice durabile de catre membrii Partidului Democrat Liberal. 

            La acest Program de Excelenta  au aplicat membrii ai Partidului Democrat Liberal din toata tara, avand varsta cuprinsa intre 22 si 45 de ani. In urma unor  interviuri organizate de catre specialistii Fundatiei Konrad Adenauer, din randurile Organizatiei Municipale a PDL Bistrita, au fost selectati sa participle la cursurile de Administratie Publica Locala - Mihai Sarmasan (Vicepresedinte PDL Bistrita si Consilier Municipal PDL); la cursurile de Politici Economice - Ciprian Constantinescu (Prim Vicepresedinte PDL Bistrita) iar la cursurile de Politici Sociale - Mihai Tisa ( Secretar Executiv PDL Bistrita).                                                     Principalele teme discutate la acest sfarsit de saptamana la Bran in cadrul seminarului de Administratie Publica Locala au fost: Cadrul constitutional, legislativ si institutional al administratiei publice, Reglementari generale in administratia publica locala si Statul si autoritatile publice in viziunea Constitutiei Romaniei. La Moeciu de Sus, temele abordate in cadrul modulului de Politici economice au fost legate de Politica monetara, Rata inflatiei si Politici de stabilizare macroeconomica. Temele au fost dezbatute de invitati si lectori, precum si de profesori de la universitati de prestigiu din tara.                                                Urmatoarele intalniri ale cursurilor de perfectionare a resursei umane oferite de catre Fundatia Konrad Adenauer membrilor Partidului Democrat Liberal vor avea loc in lunile Mai si Iunie la Moeciu de Sus si Sibiu.

.

Consilier Municipal PDL si Vicepresedinte PDL Bistrita

Mihai SARMASAN

 

0 comentarii2604 vizualizări29 aprilie 2013
rss 2.0
rss 2.0