Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Miercuri 30 Septembrie 2020 - 11420 vizitatori azi
Romania, o tara in care munca este sanctionata.

A trecut un an de zile de la debutul guvernarii USL. Urmarind declaratiile liderilor USL, ai crede ca realitatea vietii traite de catre acestia nu se regaseste in viata de zi cu zi a cetatenilor. Astfel, daca domnii guvernanti ne vorbesc despre nenumaratele succese realizate, ceea ce pot observa cetatenii de rand este neputinta acestui guvern in a onora promisiunile din timpul campaniei electorale.

          In fapt, un an de guvernare a Uniunii Social-liberale  se regaseste in  viata mai scumpa  pe care o traim, din cauza numarului taxelor si impozitelor care a crescut, cresterii preturilor la alimente, lipsa locurilor de munca, inflatie, neputinta in atragerea fondurilor europene, neputinta in atragerea investitorilor, si lista poate continua… Astfel, domnilor guvernanti, in loc sa creati locuri de munca, asigurati someri pentru viitorul tarii noastre.

           Urmarind cu atentie declaratiile si actiunile politicienilor USL, ai crede ca isi doresc ca aceasta tara sa fie una a asistatilor sociali, o tara in care clasa mijlocie sa nu existe, iar oamenii sa fie direct dependenti de bunavointa liderilor politici, nationali sau locali. Astfel, daca iti doresti sa cultivi cateva hectare de pamant, vei fi taxat mai mult, daca doresti sa muncesti si a-ti creste cateva animale in plus, vei fi sanctionat cu o taxa mai mare, si s-au gandit ca daca indraznesti sa castigi peste 1000 euro vei fi mai aspru taxat.  Deci, important este sa ai vointa de a munci, pentru ca acest guvern sigur va gasi solutia pentru a te sanctiona ca nu cumva s-o duci mai bine !

           Toate acestea in conditiile in care, numarul persoanele care solicita ajutor social de la stat creste pe zi ce trece. In fapt, beneficiile sociale au ca principal obiectiv ameliorarea saraciei si mentinerea segmentului populatiei care beneficiaza de el la un nivel minim acceptabil. Desi ajutorul social trebuie sa fie un ultim resort de siguranta, din nefericire, in tara noastra, acesta a devenit un "ajutor" la care apeleaza din ce in ce mai multi oameni, din cauza mecanismelor pietei, care nu reusesc sa ofere un suport adecvat cetateanului. Adica, in lipsa interesului acestui guvern in atragerea investitorilor, a fondurilor europene, in aplicarea de masuri economice pentru dezvoltarea economiei, in scopul crearii locurilor de munca, se resimte nevoia cat mai multor persoane de a apela la aceasta masura a ajutorului social, care este o masura pentru a continua sa traiesti in saracie. Astfel, domnilor guvernanti, sansa pe care dumneavoastra trebuie sa o oferiti este locul de munca, si nicidecum o frantura din ceea ce un individ are dreptul, condamnandu-l sa traiasca in saracie.

           Consider ca in anul 2013 trebuie sa traim intr-o societate democratica, intr-un stat modern, construit pe valori democratice, in care sa avem sansa de a ne fauri un viitor decent, sa nazuim spre un viitor mai bun, pentru aceasta fiindu-ne asigurate conditii decente de trai, si nu sa tindem spre o societate a egalitatii, eventual a asistatilor sociali. Sa fim egali in fata legii si a beneficia de o egalitate a sanselor nu inseamna a critica si a supraimpozita munca, promovand lenea, nu inseamna a plati nemunca si a impozita excesiv micul intreprinzator, nu inseamna a disponibiliza mii de angajati lasandu-i fara alternativa.

           Ma tem, domnilor guvernanti, ca politica pe care astazi o promovati nu va face altceva decat sa deschida prapastii sociale intre cetatenii acestei tari, din cauza ignorantei dumneavoastra si a neputintei de a guverna in acord cu interesul national.

Va multumesc!    

Senator, Daniel Cristian FLORIAN.

 

 

Parlamentul  Romaniei - Senat

Biroul parlamentar al senatorului Daniel Cristian FLORIAN

Bistrita, Str. Liviu Rebreanu, nr.23-25, tel: 0263/219.982.

 

Foto - arhiva Bistritanews.ro

 

 

 

 

0 comentarii2135 vizualizări28 mai 2013
rss 2.0
rss 2.0