Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Sambata 26 Septembrie 2020 - 19342 vizitatori azi
Ministrii Vosganian si Nita trebuie demisi.

Ministrii Varujan Vosganian si Constantin Nita trebuie demisi pentru "faultarea capitalului autohton, pentru nepasarea si absenta solutiilor economice si energetice", sustine prim-vicepresedintele PDL Andreea Paul. "Energia electrica este mai scumpa pentru romani, cu 10% in cazul consumatorilor casnici si cu 44% in cazul celor industriali decat in UE, raportata la puterea de cumparare. Gazele sunt mai scumpe cu 36% in cazul firmelor romanesti decat cele din UE, raportate la aceeasi putere de cumparare, in a doua jumatate a anului 2012. Acestea sunt fapte, realitati romanesti ramase fara un raspuns si fara solutii din partea USL, rezultate din cifrele oficiale publicate ieri, 27 mai a.c., de Eurostat. Competitivitatea economiei romanesti este in picaj, iar industria gafaie. Tot mai multi producatori se delocalizeaza in Bulgaria. Locurile de munca dispar. Protestele se intetesc. Investitiile sunt blocate. Singurele solutii de stanga ale USL au fost si sunt: taxarea, noi valuri de crestere a preturilor in anul 2013, insolventa, privatizari mafiote si nepasarea confortabila a majoritatii parlamentare care asista pasiv la faultarea capitalului autohton", a declarat Andreea Paul.

In acest context, prim-vicepresedintele PDL aminteste ca USL a introdus in anul 2013 taxa pe energie electrica si gaze naturale, in valoare de 0,1 lei/MWh pentru energia transportata catre sistemele de distributie, de 0,75 lei/MWh in cazul cantitatii distribuite si de 0,85 lei/MWh pentru cantitatea transportata numai prin sistemul de transport si taxa de 60% asupra veniturilor suplimentare obtinute ca urmare a dereglementarii preturilor din sectorul gazelor naturale de catre operatorii economici care desfasoara cumulativ activitati de extractie si comercializare. 

www.promptmedia.ro 

0 comentarii2149 vizualizări29 mai 2013
rss 2.0
rss 2.0