Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Luni 24 Februarie 2020 - 4322 vizitatori azi
Consilierii PER vor vota impotriva proiectului de hotarare "Programe de baschet..."

Cu privire la proiectul de hotarare privind aprobarea sustinerii financiare cu 60.000 de lei a Asociatiei "Gheorghe Muresan" pentru derularea proiectului "Educatie prin sport - Programe de baschet pentru copiii cu varste intre 7 - 12 ani, Liga nationala de baschet "Ghita Muresan" aflat pe ordinea de zi a sedintei Consiliului Local Bistrita din data de 30.05.2013, pozitia Partidului Ecologist Roman este urmatoarea:

Consideram justificata alocarea directa de resurse financiare prin incheierea unor contracte bilaterale intre Primaria Municipiului Bistrita si entitati de drept privat asa cum sunt asociatiile si fundatiile in situatia in care acestea desfasoara activitati sau presteaza servicii necesare din punct de vedere social, care nu sunt furnizate de sectorul public cu respectarea urmatoarelor principii:

-         transparenta,

-         favorizarea asociatilor si fundatiilor locale si asigurarea egalitatii de sanse si de tratament intre acestea,   

-         asigurarea liberei concurente pe piata serviciilor.

 

In ceea ce priveste proiectul de hotarare aflat pe ordinea de zi constatam ca acesta nu respecta niciunul din principiile mentionate mai sus. In consecinta consilierii locali ai Partidului Ecologist Roman vor vota impotriva proiectului de hotarare.

Proiectul propus dovedeste insa ca exista atat posibilitatea legala cat si resursa financiara pentru sustinerea activitatii curente a asociatilor si fundatiilor. Am sustinut si sustinem in continuare ca asociatii ca: Asociatia Autism Europa in domeniul serviciilor medico-sociale sau Asociatia Tora in domeniul protectiei animalelor merita si trebuie sustinute pe baza de contract anual.

 In privinta sustinerii activitatilor sportive prin finantarea directa de la bugetul local in baza legii educatiei fizice si sportului credem ca suma alocata prin Bugetul local al Municipiului Bistrita pe anul 2013 pentru "Asociatia "Gheorghe Muresan"" trebuie re-distribuita in mod egal asociatiilor sportive din municipiu afiliate federatiilor nationale care desfasoara o activitate recunoscuta la nivel local atat de initiere cat si competitionala, pentru sustinerea participarii tinerilor bistriteni in competitile sportive de nivel local si regional.

 

Alexandru Marian TONIUC

Presedinte

Partidul Ecologist Roman Filiala Bistrita - Nasaud

PS. Conform celor spuse de domnul primar Ovidiu Teodor Cretu in sedinta comisiei juridice din 27.05.2013 proiectul a fost intocmit de catre executiv la propunerea domnului consilier Alin Seserman care a mediat si intalnirea cu dl. Gheorghe Muresan.

0 comentarii1708 vizualizări30 mai 2013
rss 2.0
rss 2.0