Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Miercuri 19 Februarie 2020 - 10962 vizitatori azi
"10 pentru Bistrita" lansat in prezenta lui Varujan Vosganian.

Bistrita va arata asa cum doresc bistritenii sa arate. 10 pentru Bistrita in termeni simpli, inseamna 10 oameni bine pregatiti, in 10 domenii de interes local, care pana la alegerile locale au ca obiectiv general conturarea unui program politic-administrativ pe intervalul de timp 2012-2020. Prin proiectul 10 pentru Bistrita, organizatia municipala a PNL vizeaza legitimarea propriei oferte electorale prin consultarea cetatenilor orasului. A venit timpul sa ne asumam cu totii propria conditie, de politicieni si cetateni, sa modelam locul si comunitatea in asa maniera incat acestea sa raspunda nevoilor si aspiratiilor noastre, a tuturor.

Bistrita nu e orasul primarului, a Consiliului local sau a politicienilor! 10 pentru Bistrita este un proiect despre oameni in care principalii actori sunt bistritenii. Nimeni, indiferent de experienta pe care o detine in domeniu, nu poate cunoaste toate aspiratiile pe care bistritenii le au, fara sa le sondeze opiniile. Din acest motiv, PNL organizatia Bistrita isi propune ca pentru o perioada de 6 luni sa consulte o parte cat mai mare din cetatenii orasului, pentru a le cunoaste adevaratele asteptari.

Proiectele Bistritei pot fi legitimate numai prin implicarea cetatenilor orasului

Proiectele politico-administrative au consistenta si substanta numai atunci cand raspund cu adevarat nevoilor cetatenilor. Pornit cu doi ani inainte de alegeri, proiectul gandit pe termen mediu (2012-2020) e configurat pe 10 sectiuni de dezbatere. Fiecare sectiune va fi reprezentata, condusa si monitorizata de un responsabil, specialist in domeniu, care va ocupa un loc pe lista de candidati ai PNL Bistrita. In urma dezbaterilor publice lansate in 9 decembrie, in fiecare din cele 10 sectiuni se vor contura principalele 2-3 proiecte a caror aplicare va deveni singura miza a mandatului viitorilor consilieri locali.
In felul acesta vom oferi o lista profesionalizata de consilieri locali, un program politico-administrativ legitimat de cetateni si un proiect pe termen mediu pentru municipiul Bistrita.

 

 

BISTRITA 2012-2020 - Unde vrem sa ajungem. Obiective .
PNL propune reformarea Administratiei Publice Locale pentru a fi eficienta si eficace. Eficienta - sa faca numai ceea ce este necesar ; Eficace - sa faca numai ceea ce trebuie, dar nu oricum, ci cu costurile cele mai mici, calitatea corespunzatoare, in sluja si interesul cetateanului/comunitatii.
Un aparat administrativ de functionari publici optim, redus de la peste 1050 la maxim 640;
Profesionalizarea si specializarea angajatilor din aparatul administrativ, cresterea eficientei muncii acestora, implicarea si cointeresarea in actul de management, motivarea corespunzatoare functiei publice;
Debirocratizarea relatiei cu cetateanul;
Cresterea autonomiei locale pentru toate activitatile desfasurate in municipiu, in dauna centralizarii deciziei la Bucuresti, implicarea activa si responsabila in managementul si strategia acestor institutii;
Cresterea nivelului de ocupare a fortei de munca, prin incurajarea investitiilor in Parcul Industrial Sarata;
Promovarea cu prioritate a investitiilor urbane prin parteneriatul public-privat. Prioritizarea si esalonarea intr-un grafic 2012-2020;
Sustinerea dezvoltarii intreprinderilor mici si mijlocii, a sectorului traditional-artizanal/mestesugaresc;
Reducerea dezechilibrului intre Bistrita si localitatile/cartierele componente;
Externalizarea din cadrul Administratiei Locale a tuturor activitatilor si serviciilor de tip "productiv", "de executie";
Vanzarea prin licitatii transparente a activelor din patrimoniul Administratiei Locale, care nu sunt necesare in actul de administrare eficienta si implica costuri de mentinere,intretinere nejustificate la nivelul Administratiei.
Promovarea si sustinerea actului de cultura in municipiu trebuie sa se fundamenteze pe raportul cerinta cetatean / calitate act cultural / costuri administrate. Implicarea si asumarea managementului privat este obligatorie.
Administratia locala nu este un prestator de servicii si ajutor social. Pentru acestea sunt ONG-urile, asociatiile caritabile, biserica.

 
0 comentarii1624 vizualizări10 decembrie 2010
rss 2.0
rss 2.0