Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
ONG-uri Vineri 19 Aprilie 2024 - 14587
Scala de evaluare a tratamentelor in autism, poate fi completata si online in limba romana.

Dragi colegi, va anuntam cu bucurie ca incepand de astazi, in urma colaborarii dintre Autism Research Institute (ARI) si Centrul de Resurse si Referinta in Autism Micul Print Bistrita, ATEC - Scala de evaluare a tratamentelor in autism, autori Bernard Rimland, Ph.D. si Stephen M. Edelson, Ph.D. poate fi completata si online in limba romana.

Scala de Evaluare a Tratamentelor in Autism (ATEC) a fost dezvoltata pentru a evalua efectele tratamentului. In plus, parintii si profesionisti au folosit ATEC pentru a monitoriza bunastarea generala a unui individ in timp.
ATEC este format din patru subteste: I. Vorbire / Limbaj/ Comunicare (14 articole); II. Sociabilitate (20 articole); III. Percep
tie senzoriala / Cognitiv (18 articole) si IV. Sanatate / Stare fizica / Comportament (25 articole). Dupa completarea ATEC, sunt calculate imediat scorurile subscalelor si un scor total. Utilizatorii pot primi, de asemenea, rezultatele prin e-mail sub forma unui fisier PDF. 

Spre deosebire de cele mai multe scale, aceasta nu suporta drepturi de autor si poate fi utilizata gratuit de catre orice cercetator. Copii ale ATEC sunt disponibile la cerere la Autism Research Institute sau pe site-ul ARI.

Scala de Evaluare a Tratamentelor in Autism (ATEC) este un instrument simplu, dar precis de masurare a eficientei diverselor tratamente.

Fata de alte instrumente de cercetare care diagnosticheaza autismul pur si simplu, ATEC permite masurarea evolutiei sau involutiei unui pacient dupa inceperea unui tratament.

http://www.surveygizmo.com/s3/1329619/Autism-Treatment-Evaluation-Checklist-revised


Ana Dragu - coordonator Centrul de Resurse si Referinta in Autism "Micul Print" Bistrita
0751917406

www.2elefanti.ro

 

 

0 comentarii2947 vizualizări08 noiembrie 2013




rss 2.0
rss 2.0