Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
ONG-uri Marti 16 Aprilie 2024 - 14587
1 decembrie la Alba Iulia si Chisinau: lampioane, focuri de artificii si concerte.

95 de lampioane vor fi lansate de Ziua Nationala a Romaniei concomitent in doua capitale ale Unirii de la 1918: Alba Iulia si Chisinau.

Platforma Civica Actiunea 2012, o coalitie de organizatii nonguvernamentale unioniste, va desfasura in parteneriat cu autoritatile locale doua momente dedicate tricolorului si Basarabiei, incluse in programul oficial al sarbatorii de la Alba Iulia. Pe langa inaltarea lampioanelor, cu denumirea"Uniti sub tricolor" va avea loc o defilare cu steaguri tricolore de mari dimensiuni. Totodata, traditionalul concert de muzica populara va incanta publicul sub genericul "Dorul Basarabiei".

Pentru prima data, si la Chisinau vor avea loc evenimente festive pe parcursul intregii zile de 1 decembrie: depunere de flori, activitati sportive, concert, si focuri de artificii. Evenimentul central al sarbatorii Marii Uniri il reprezinta crearea unui lant uman sub forma unei uriase hore in jurul Guvernului.

"Sarbatorim Unirea pregatind Reintregirea. Nu trebuie sa uitam in aceasta zi ca Basarabia, parte din trupul tarii, lipseste, insa prin fiecare actiunea organizata, o aducem mai aproape de casa. Ne bucura faptul ca anul acesta am reusit sa organizam la Chisinau un program similar cu cel de la Alba Iulia", a declarat Mihai Nicolae, co-presedintele Platformei Civice Actiunea 2012.

Potrivit unui sondaj de opinie efectuat in luna septembrie, romanii considera Unirea de la 1918 drept cel mai important eveniment petrecut vreodata in istoria nationala.

 

 Platforma Civica Actiunea 2012          

         27 noiembrie 2013

 

 

0 comentarii2786 vizualizări27 noiembrie 2013




rss 2.0
rss 2.0