Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
ONG-uri Vineri 18 Octombrie 2019 - 6896 vizitatori azi
"Progress" - 70.

Moment jubiliar: a 70-a grupa de voluntari englezi a Organizatiei RV Projects din Anglia, proiect finalizat la Bistrit. Saptamana trecuta s-a incheiat la Bistrita inca un proiect din cadrul programului "Voluntari, Gradinari pentru Gradinite", realizat in parteneriat cu Organizatia RV Projects din Marea Britanie, ce a constat de aceasta data in construirea unui adapost in cadrul spatiului de joaca destinat copiilor cu nevoi speciale de la Centrul Scolar pentru Educatie Incluziva Nr. 1 din Bistrita. "Umbrarul" ii va feri pe copii atat de soarele puternic, cat si de ploaie in timpul activitatilor desfasurate in curte.

Acest proiect s-a realizat cu aportul tinerilor care au format cea de a 70-a grupa de voluntari englezi a Organizatiei RV Projects din Marea Britanie (din Barrow-in-Furness, regiunea Cumbria), organizatie ce are parteneri din mai multe tari ale Europei Centrale si de Sud-Est.

Fundatia Progress a fost si de aceasta data implicata activ in organizarea si derularea proiectului, bifand inca o actiune reusita, oferind comunitatii bistritene un motiv in plus de bucurie si de mandrie.

De la infiintarea sa si pana in prezent, sub egida Fundatiei Progress s-au derulat nenumarate proiecte, atat la nivel local, cat si la nivel national sau international. Dintre aceste merita sa enumeram: renovarea Scolii Generale din Unirea, Bistrita (2005, Parteneriat The Prince’s Trust, Marea Britanie); renovarea Scolii Primare din Sarata, Bistrita, 2007; renovarea Gradinitei CFR, Bistrita, 2008 (parteneriat Stockton Riverside College, Marea Britanie); proiectul "Basics in Working With Girls" (2008, parteneriat HVHS Frille, Germania); proiectul "Do I Really Care What You Think About Me", (2006-2007, parteneriat Youth Action, Bedfordshire, Marea Britanie); "Mentoriat Civic pentru Tinerii Bistriteni" si "Bistrita in imagini" (2007, proiecte finantat de catre Primaria Municipiului Bistrita); "Anti-discrimination in Working With Girls" (2007, parteneriat HVHS Frille, Germania); Evaluation Meeting: "European trainings concerning work with girls from 2006 to 2009" (2009, Frille, Germania); "Contact Making Seminar: informal and non-formal learning in youth work" (2011, Ghent, Belgia, proiect finantat prin programul "Tineret in actiune"); renovarea Gradinitei din Viisoara, Bistrita (parteneriat RV Projects, Marea Britanie); International Conference "It’s our world! Empowerment in the work with girls" (2012, Münster, Germania), "Inapoi la origini" (2013, finantare "Tineret in Actiune"); "Practica profesionala pentru tinerii someri" (2013, finantare prin programul "Leonardo da Vinci").

De asemenea, Fundatia Progress are in implementare proiectele: "Performanta scolara la orice nivel social" (finantat prin Raiffeisen Comunitati), care contribuie la cresterea performantei scolare a unor elevi ce provin din medii vulnerabile si merg la scolile din Viisoara, respectiv "Lucian Blaga" din Bistrita si "Povestiri de argint" (finantare "Leonardo da Vinci"), care are ca scop utilizarea povestirilor digitale pentru integrarea sociala a persoanelor apartinand grupurilor vulnerabile.

In acelasi timp, printr-un parteneriat cu organizatia RV Projects din Marea Britanie, Fundatia Progress a renovat pana in prezent 10 gradinite din Bistrita si imprejurimi, implicand mai multi tineri si voluntari din orasul nostru si a organizat evenimente culturale (concerte caritabile), dar si actiuni de strangere de fonduri.

In luna februarie a aestui an, impreuna cu partenerii de la Asociatia Utopia din Franta si Asociatia Impact din Bistrita, Fundatia Progress a organizat o dezbatere referitoare la drepturile ecologice ale tinerilor. La eveniment au fost invitate toate ONG-urile de tineret din oras si regiune.

Organizatia noastra are, asadar, expertiza in crearea de parteneriate, implementarea de proiecte finantate din fonduri publice, expertiza in proiecte culturale, de tineret si de valorificare a patrimoniului cultural, precum si capacitate manageriala de gestionare de fonduri.

Anul 2014 a inceput in forta pentru echipa Fundatiei Progress. Dupa finalizarea proiectului "Cooperarea tinerilor europeni pentru ecologie si drepturi" prin conferinta ce a avut loc la Bistrita, organizatia a castigat campania "Casa Ema vrea sa te miste" si are in implementare proiectul "Bistrita mea, secretul meu". De asemenea, anul se anunta a fi unul extrem de bogat in activitati, alte proiecte importante fiind depuse in aceasta primavara si asteptandu-si finantarea.

Bineinteles, in toti acesti an, Fundatia Progress a lucrat activ cu voluntarii sai, avand in program si cursuri de formare, traininguri, ateliere si work-shop-uri. De-a lungul timpului, organizatia a avut si a indrumat zeci de voluntari, creand tineri responsabili si eficienti, dornici de a se implica in proiecte de anvergura locala, nationala sau chiar internationala.

Asadar, momentul jubiliar 70 al grupei engleze RV Projects si proiectul proaspat incheiat la Bistrita marcheaza nu doar un eveniment festiv, ci si un bilant al activitatilor Fundatiei Progress, o organizatie extrem de activa si vizibila in spatiul bistritean ce vine in intampinarea nevoilor tinerilor voluntari, oferindu-le o educatie pentru societate, dar si pentru viata, prin valori precum incredere si respect, munca si responsabilitate, reusind sa creeze plus valoare in cadrul comunitatii noastre.

 

Smaranda Muresan, voluntar Fundatia Progress.

0 comentarii3297 vizualizări08 mai 2014
rss 2.0
rss 2.0