Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
ONG-uri Vineri 22 Septembrie 2023 - 14587
Candidatii la Europarlamentare reuniti la aceeasi masa pentru Basarabia.

La invitatia Platformei Unioniste "Actiunea 2012", candidati de la toate formatiunile politice se vor intalni azi, la Clubul Taranului pentru a discuta despre  reintregirea nationala. Dezbaterea "Alegerile Europarlamentare si cauza Basarabiei" se va desfasura incepand cu ora 18:00 si vor participa parlamentari, eurocandidati, istorici si reprezentanti ai miscarii unioniste.

          Unul dintre principalele subiecte ce vor fi abordate, va fi "Pactul pentru Basarabia", care reprezinta un angajament si un set se masuri concrete in directia reunirii cu Republica Moldova. Acest document a fost inaintat de catre societatea civila tuturor candidatilor la Europarlamentare si este generat de cresterea interesului fata de viitorul comun al celor doua state romanesti.

          "Solicitam in mod deschis politicienilor care reclama voturile romanilor sa se responsabilizeze si sa aduca in granitele nationale cei peste trei milioane de romani de la Est de Prut, privati de dreptul la Patria Mama, bunastare, securitate si identitate nationala", a declarat Mihai Nicolae, co-presedintele Platformei Unioniste "Actiunea 2012".

          La masa rotunda de azi vor fi prezenti principalii reprezentanti ai partidelor aflate in cursa pentru alegerile Europarlamentare: Cristian Preda (PMP), Nicolau Mihaela (Forta Civica), Pavelescu Aurelian (PNTCD), Mihail Neamtu (Noua Republica), Radu Moraru (PER), Silviu Dumitru (P.Verde), Florin Huidu (PDS), Danut Liga (independent).

          Alaturi de cei mentionati mai sus, "Pactul pentru Basarabia" a fost semnat si de Ecaterina Andronescu (PSD), Norica Nicolai (PNL) si Dan Diaconescu (PP-DD). Restul semnatarilor ii gasiti pe site-ul special creat www.pactbasarabia.ro .

 

 

Platforma Unionista Actiunea 2012   

            13 mai 2014.

 

 

0 comentarii2968 vizualizări13 mai 2014
rss 2.0
rss 2.0