Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
ONG-uri Marti 16 Aprilie 2024 - 14587
Asociatia Ascendent si partenerii din proiectele locale prezenti la Festivalul Usturoiului 2014.

1.Pentru ca Romania este "renumita" pentru numarul mare de "copii care nasc copii" (pe primele locuri in Uniunea Europeana in ceea ce priveste nasterile si avorturile la minore) si pentru ca Bistrita Nasaud este pe locul 3 in "topul judetelor cu probleme",      

Asociatia Ascendent - cu sprijinul financiar al Directiei Judetene pentru Sport si Tineret -  deruleaza proiectul "Viata la 16 ani - distractie si responsabilitate". Scopul proiectului este de a imbunatati nivelul de informare si educare a tinerilor din judet privind planificarea familiala si prevenirea infectiilor cu transmitere sexuala, prin activitati de educatie nonformala. Festivalul Usturoiului a fost un prilej de a oferi tinerilor informatii si articole promotionale si de a-i pune pe ganduri daca..."Usturoiul este o metoda de contraceptie?! Si daca nu, care ar fi alternativele?!!"

Parteneri in proiect sunt: Directia de Sanatate Publica, Centru Judetean de Planificare Familiala si Liceul Teoretic Sanitar.

 

 

2. Pe langa tarabele si standurile comerciale, si unul informativ si nonformal: cu pliante si brosuri despre stilul de viata sanatos, dar si cu mere, prune si prajitura dietetica...oferite celor curiosi sa afle cate grame si cate calorii contin. In plus, cei care au avut interesul si rabdarea de a raspunde unui chestionar de opinie privind incluziunea copiilor si tinerilor cu dizabilitati au fot "rasplatiti" cu articoler promotionale,  (jocuri Memory si brelocuri personalizate).  Activitatea face parte din proiectul "Ascendent si Nonformal la C.S.E.I. Nr. 1 Bistrita", derulat de Asociatia Ascendent in colaborare cu Centrul Scolar de Educatie Incluziva (CSEI) nr. 1 Bistrita si Directia de Sanatate Publica, cu sprijin financiar din partea Primariei Municipiului Bistrita.

0 comentarii3066 vizualizări07 septembrie 2014




rss 2.0
rss 2.0