Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
ONG-uri Joi 09 Iulie 2020 - 3728 vizitatori azi
SAPTAMANA PREVENIRII CRIMINALITATII 29 SEPTEMBRIE - 3 OCTOMBRIE 2014.

"Saptamana Prevenirii Criminalitatii" reprezinta o manifestare preventiv-informativa cu caracter complex care vizeaza sensibilizarea cetatenilor in legatura cu importanta prevenirii criminalitatii, necesitatea adoptarii unor masuri de autoprotectie si consecintele asociate comiterii de infractiuni. Pe parcursul celor 5 zile de desfasurare a activitatilor, peste 300 de politisti si reprezentanti ai institutiilor publice si private, ai O.N.G.-urilor, colaboratori sau voluntari vor desfasura actiuni structurate pe diverse domenii de prevenire, precum: protejarea persoanei si a patrimoniului, delincventa juvenila si victimizarea minorilor, prevenirea accidentelor si  educatia rutiera.

          In fiecare zi a Saptamanii prevenirii criminalitatii ofiterii de prevenire, alaturi de purtatorul de cuvant, politistii rutieri, cei de ordine publica si din mediul rural vor organiza intalniri cu grupuri tinta, actiuni stradale cu voluntarii,  activitati demonstrative, lansari de proiecte educative, precum si emisiuni sau transmisiuni in direct.

          Se constituie in parteneri si colaboratori: mass media locala, regionala si centrala, Inspectoratul Scolar Judetean, Palatul Copiilor Bistrita, Protopopiatul Ortodox Beclean, Politia locala a municipiului Bistrita, principalele societati de paza si protectie din judet, ONG -urile partenere in prevenirea criminalitatii: Asociatia Impact, Asociatia Scenica; Serviciul Judetean de Ambulanta, SC Leoni- in calitate de partener privat. Vor participa cu statut special voluntarii Compartimentului de Analiza si Prevenire a Criminalitatii din cadrul I.P.J. BN, voluntarii C.E.P.C.A. BN si voluntarii Asociatiei Impact B-N.

CALENDARUL ACTIVITATILOR

29 septembrie - 3 octombrie 2014

 

LUNI, 29 SEPTEMBRIE - LANSAREA CAMPANIEI

                        -PREVENIREA DELINCVENTEI JUVENILE-

 

8.00 - 09.00 - realizarea de catre ofiterii de prevenire a unei emisiuni in direct la Radio Transilvania pe tema prevenirea delincventei juvenile;

 

8.00 - 14.00 - prezenta in scolile judetului cu materiale informative destinate prevenirii delincventei juvenile;

 

13.00-15.00 -  organizarea unei actiuni stradale cu scopul de a prezenta copiilor / tinerilor modalitati de a se exprima si a-si petrece timpul liber in mod pozitiv, prin implicarea in activitati sportive, cultural-artistice, civice s.a. In municipiul Bistrita - Piata Unirii - va fi organizat un workshop cu mai multe ateliere unde Asociatiile Scenica si Impact, Centrul de voluntariat si Serviciul Judetean de Ambulanta vor prezenta oferta lor de activitati dedicate tinerilor.

 

MARTI , 30 SEPTEMBRIE - PREVENIREA VICTIMIZARII MINORILOR

 

8.00 - 09.00 - realizarea de catre ofiterii de prevenire a unei emisiuni in direct la Radio Transilvania pe tema prevenirea victimizarii minorilor;

 

8.00 - 14.00 - prezenta in scolile judetului cu materiale informative destinate prevenirii victimizarii minorilor;

 

10.00 - 16.00 - lansarea proiectului "TINERI IN SIGURANTA " in orasul Beclean, in parteneriat cu Protopopiatul Ortodox Beclean.

 

MIERCURI 1 OCTOMBRIE - PREVENIREA INFRACTIUNILOR DE FURT

 

8.00 - 09.00 - realizarea de catre ofiterii de prevenire a unei emisiuni in direct la Radio Transilvania pe tema prevenirea infractiunilor de furt;

 

12.00 - 16.00 - distribuire de materiale preventive pe doua module de prevenire : furt din locuinte si furt din societati comerciale :

-         distribuirea de pliante si fluturasi principalelor firme de paza si protectie sau comerciantilor de sisteme de paza pentru locuinte  pentru a fi distribuite clientilor;

-         distribuirea de pliante si fluturasi preventivi in zonele cu aglomerari mari de locuinte in constructie, case de vacanta  si zone de risc insotite de recomandari preventive;

-         distribuirea de pliante si fluturasi preventivi in interiorul si imprejurimile supermarketurilor si magazinelor cu autoservire.

 

16.00 - 18.00 Palatul Copiilor Bistrita - participarea la Lansarea ofertei de activitati destinate copiilor si tinerilor ; promovarea conceptului de implicare activa a tinerilor in activitati pozitive (pictura, dans modern, teatru, cenaclu literar, jurnalism, informatica, jocuri logice s.a.)  ca modalitate de prevenire a delincventei juvenile

 

JOI ,  2 OCTOMBRIE - SIGURANTA RUTIERA

 

8.30 - 9.30 - realizarea de catre ofiterii de prevenire a unei emisiuni in direct la Radio Transilvania pe tema educatiei rutiere;

 

7.30 - 8.30 si 12.00 - 14.30- sustinerea patrulelor de circulatie active din municipiul  Bistrita si din judet in actiunea de dirijare a circulatiei pietonilor la afluirea si defluirea de la scoala;

 

13.00 - 15.00 -desfasurarea unei campanii de sensibilizare a populatiei asupra efectelor nerespectarii legii rutiere prin organizarea unui mars al tinerilor din municipiul Bistrita cu sloganul "Viteza distruge vieti!" pe traseul Str. Garii - Odobescu - Titulescu - pietonalul municipiului Bistrita, unde va fi organizat un punct de informare si expusa o masina distrusa in accident de circulatie din cauza vitezei excesive sau neadaptate la conditiile de drum.

 

VINERI, 3 OCTOMBRIE - PREVENIREA INFRACTIUNILOR COMISE CU VIOLENTA

 

8.00 - 09.00 - realizarea de catre ofiterii de prevenire a unei emisiuni in direct la Radio Transilvania pe tema prevenirea infractiunilor cu violenta;

 

8.00 - 14.00- prezenta in scolile judetului cu materiale informative pe linie de educatie rutiera;

 

08:00 - 16:00 - desfasurarea de actiuni cu efecte marite, la nivelul judetului, de disciplinare a participantilor la traficul rutier prin prezenta politistilor in principalele intersectii din localitatile judetului nostru si informarea acestora cu privire la respectarea normelor rutiere pentru prevenirea implicarii lor in accidente rutiere.

"Implica-te pentru siguranta comunitatii tale!

Fii alaturi de politie in SAPTAMANA PREVENIRII CRIMINALITATII! 29 SEPTEMBRIE- 3 octombrie  2014"

 

 

SAPTAMANA PREVENIRII CRIMINALITATII 2014 ~ A noua editie  ~

           Incepe cea de-a noua editie a "Saptamanii Prevenirii Criminalitatii", o campanie derulata la nivel national", de Politia Romana, prin Institutul de Cercetare si Prevenire a Criminalitatii.

 Seful Politiei Romane, chestorul general de politie Petre Toba, a declarat: "Principalul obiectiv al Politiei Romane este si va fi siguranta cetatenilor in slujba carora ne aflam. Pentru intarirea gradului de siguranta in cadrul comunitatii trebuie, in primul rand, sa prevenim infractionalitatea, iar acest lucru poate fi infaptuit doar cu sprijinul cetatenilor. Va multumim si va invitam sa ne fiti alaturi la o noua editie a "Saptamanii Prevenirii Criminalitatii".

 In perioada 29 septembrie - 3 octombrie a.c. se va derula, la nivel national, cea de-a noua editie a evenimentului "Saptamana Prevenirii Criminalitatii", in cadrul caruia vor fi abordate cinci paliere de interes institutional: delincventa juvenila, victimizarea minorilor, furturile, infractiunile comise cu violenta si siguranta rutiera.

 In toata tara, politistii de la structurile de analiza si prevenirea a criminalitatii si-au planificat diverse activitati, in functie de grupurile tinta vizate si de tipul mesajelor preventive ce vor fi promovate pentru constientizarea populatiei cu privire la importanta adoptarii unor conduite antivictimale si antiinfractionale. Vor fi cooptati in organizarea si derularea acestor actiuni parteneri din diverse domenii: autoritati locale, unitati de invatamant, societati comerciale, organizatii neguvernamentale, institutii guvernamentale si mass-media.

 Astfel, in cadrul seminariilor, meselor rotunde si intalnirilor organizate vor fi discutate aspecte privind delincventa juvenila, violenta in scoli, victimizarea minorilor, periculozitatea consumului de droguri, traficului de persoane, precum si despre siguranta rutiera.

 Politistii se vor intalni cu elevi, parinti, profesori si directori ai unitatilor de invatamant, persoane in varsta, femei, administratori de societati comerciale si de imobile si reprezentanti ai comunitatilor multiculturale.

 Vor fi distribuite materiale preventive in spatii publice, cetatenii vor putea observa expozitii tematice, cu tehnica de securitate, demonstratii ale unor formatiuni din cadrul Politiei ori filme educative.

 Pe agenda structurilor de prevenire din tara, politistii si-au propus organizarea, pe parcursul celor 5 zile, a urmatoarelor activitati:

 
 29 septembrie - Prevenirea delincventei juvenile;

30 septembrie - Prevenirea victimizarii minorilor;

1 octombrie - Prevenirea infractiunilor de furt;

2 octombrie - Prevenirea infractiunilor comise cu violenta;

3 octombrie - Siguranta rutiera.

0 comentarii2492 vizualizări27 septembrie 2014
rss 2.0
rss 2.0