Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
ONG-uri Miercuri 19 Februarie 2020 - 9996 vizitatori azi
Regele Carol I al Romaniei a fost comemorat la Cluj, la 100 de ani de la trecerea sa la Parintele Ceresc.

Inalt Prea Sfintia Sa, Andrei Andreicut, mitropolit al Clujului, Maramuresului si Salajului si arhiepiscop al Vadului, Feleacului si Clujului, a oficiat parastasul in memoria Regelui Carol I al Romaniei in catedrala ortodoxa "Adormirea Maicii Domnului". "Aceasta catedrala a fost sfintita in anul 1933, in prezenta Majestatilor Lor, Regele Carol I si Regele Mihai I. Majestatea Sa, Regele Mihai I, este ultimul participant la acea ceremonie care se afla in viata si noi ne rugam pentru sanatatea Majestatii Sale", a spus IPS Andrei Andreicut.

In capela Sfantul Iosif din catedrala greco-catolica "Martirii si Marturisitorii Credintei din Secolul XX", ceremonia religioasa in memoria Regelui Carol I a fost oficiata de parintele Mircea Martian. "Regele Carol I a fost cel care a modernizat Romania. Exemplul sa poate sa inspire societatea romaneasca si pe viitor", a spus parintele Mircea Martian. Jurnalistul Claudiu Padurean a tinut o prelegere cu caracter istoric despre mostenirea lasata romanilor de Regele Carol I.

La ambele ceremonii religioase au participat numerosi credinciosi, care au dorit sa aduca un omagiu marelui Rege, dar si reprezentanti ai Clubului Monarhistilor Clujeni, ai Aliantei Nationale pentru Restaurarea Monarhiei si ai Asociatiei Cluj Today.

 

 

In aceasta seara, de la ora 18.00, la Muzeul Etnografic al Transilvaniei va avea loc conferinta "Regele Carol I si Transilvania", la care vor participa directorul Muzeului Etnografic al Transilvaniei, dr. Tudor Salagean, conf.univ.dr. Vasile Timis de la Facultatea de Teologie Ortodoxa, lect.univ.dr. Mihai Cucerzan de la Facultatea de Horticultura, presedintele Administratiei Fondului Culturat National, dr. Leonard Horvath, drd. Izabella Mihalca de la Facultatea de Geografie, presedintele Initiativei Tinerilor pentru Modernizarea Romaniei, Ilie Puscas, profesorul Lucia Lungu, istoricul Cornel Jurju, precum si economistii Valentin Lungu si Mircea Miron.

De la ora 19.00, pe Bulevardul Eroilor, reprezentantii Asociatiei Cluj Today, ai Aliantei Nationale pentru Restaurarea Monarhiei si ai Clubului Monarhistilor Clujeni vor aprinde 1.500 de lumanari si vor rosti o rugaciune in memoria Regelui Carol I al Romaniei. 

 

Clubul Monarhistilor.

0 comentarii2121 vizualizări10 octombrie 2014
rss 2.0
rss 2.0