Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
ONG-uri Vineri 19 Aprilie 2024 - 14587
Expozitie Regala la Palatul Copiilor.

Clubul Monarhistilor Bistriteni a deschis in holul Palatului Copiilor Bistrita o minunata expozitie despre (n.r.-fostul rege) Regele Mihai I al Romaniei la care am participat cu mic, cu mare. Panotata de catre domnul Razvan Citu, cuprinzand fotografii reprezentative ale Casei Regale si semne ale trecerii Ei prin Bistrita, expozitia s-a bucurat de prezenta multor elevi, a unor parinti, cadre didactice, scriitori, jurnalisti si alti simpatizanti.

            In preambul, domnul presedinte al Clubului Monarhistilor Bistriteni, dr Marius N. Pop, cu entuziasmul caracteristic, i-a introdus natural si captivant pe asistenti in cadrul istoric prezentat si al expozitiei propriu zise (intentionand chiar sa adauge expozitiei, ulterior, noi piese - fotografii de la vernisajul in derulare). Copiii, preponderent de la cercul de Go si grupa de limba engleza, de la teatru si creatie literara, cu o energie imensa, pe care ne-au transmis-o si noua, au fost foarte interesati de cele auzite si au pus multe intrebari, fiind atrasi de lectia de istorie in sine, dar si de modul special in care doamna profesoara Simona Simionca ne-a expus istoria sub forma unei povesti. Am ascultat date marcante si o mica biografie a familiei regale.

            Expozitia a fost realizata cu ocazia sarbatoririi zilei Majestatii Sale Regele Mihai al Romaniei, care in 25 octombrie implineste 93 de ani, o varsta foarte frumoasa a unui om cu suflet frumos, care s-a mandrit mereu cu Romania. De marile sarbatori crestine si in functie de angajamentele Lor publice, Regele Mihai si Regina Ana aleg sa fie alaturi de cei dragi, fie la Castelul de la Savarsin, fie la Palatul Elisabeta din Bucuresti. Mentionam faptul ca la Palatul Reginei Elisabeta in luna iulie a acestui an, in urma Concursului International Basmele Reginei Maria, colegi de-ai nostri de la Palat si de la Clubul Copiilor Nasaud au fost premiati de Principesa Mostenitoare Margareta. Cu acest prilej, Clubul Monarhistilor Bistriteni, dupa modelul regal, au sustinut suplimentar educatia si performanta elevilor premiati din judet.

            O lectie de istorie memorabila. Expozitia Regala va mai ramane un timp pe coridorul Palatului Copiilor Bistrita, astfel ca va asteptam cu drag sa o vizitati.

 

 Simina Balan, clasa a X-a

Jurnalism, Palatul Copiilor Bistrita.

1 comentariu2828 vizualizări24 octombrie 2014




rss 2.0
rss 2.0