Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
ONG-uri Vineri 19 Aprilie 2024 - 14587
ZIUA MONDIALA A DIABETULUI - MARCATA DE CATRE LIONS CLUB BISTRITA.

14 Noiembrie- Ziua Mondiala a Diabetului, in fapt Ziua de lupta impotriva Diabetului, a fost marcata de catre Lions Club Bistrita  printr-o actiune de screening glicemic. Aflati in 3 locatii diferite din oras, pentru a cuprinde un numar cat mai mare de persoane, clubul nostru, sprijinit de voluntari de la Liceul Teoretic Sanitar -sectia postliceala si de la Scoala Sanitara Postliceala coordonati de doamna doctor Corina Ernst, au  oferit trecatorilor pliante cu informatii privind consecintele acestei boli care afecteaza  aproape 2 milioane de romani, in timp ce in judetul nostru avem inregistrati peste 8 mii de diabetici, in crestere de la an la an.

In plus, in cadrul discutiilor  a fost explicat ceea ce se poate face pentru prevenirea diabetului, ce inseamna un stil de viata sanatos si beneficiile acestuia pentru sanatate.

Unui numar de 244 persoane l-i s-a facut testul glicemic si masurarea tensiunii arteriale, cei cu valori in zona de risc fiind indrumati spre medicul de familie pentru investigatii suplimentare.

Pentru Lions  Club Bistrita,

Ovidiu Clitan

Tel  0733661150

1 comentariu2814 vizualizări14 noiembrie 2014




rss 2.0
rss 2.0