Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
ONG-uri Sambata 10 Aprilie 2021 - 14587
Basarabia e Romania in Parlamentul de la Bucuresti.

Peste 100 de senatori si deputati din Parlamentul de la Bucuresti si-au lasat miercuri costumul acasa pentru a purta tricouri cu mesajul "Basarabia e Romania - 2 martie 1918". Initiativa vine pe cale parlamentara din partea grupului "Prietenii Unirii", care reuneste senatori si deputati din toate partidele politice.

Plenul celor doua Camere ale Legislativului s-a umplut de tricouri bleumarin pe care scria cu galben binecunoscutul mesaj, vizibil in ultimii ani in toate mediile, de la graffiti la manifestari stradale si dezbateri academice - "Basarabia e Romania - 27 martie 1918", slogan promovat de societatea civila, prin Platforma Unionista Actiunea 2012.

Parlamentarii au recurs la acest gest pentru a marca implinirea a 97 de ani de la Unirea Basarabiei cu Romania, la 27 martie 1918, cand Sfatul Tarii, organ al Republicii Democratice Moldovenesti, decidea cu majoritate de voturi: "In puterea dreptului istoric si dreptului de neam, pe baza principiului ca noroadele singure sa-si hotarasca soarta lor de azi inainte si pentru totdeauna se uneste cu mama ei Romania".

Grupul "Prietenii Unirii" s-a constituit pe 10 februarie la propunerea Platformei Unioniste Actiunea 2012, iar membrii si-au asumat ca pe cale legislativa, de lobby, de reprezentare, prin actiuni de imagine si prin intermediere a dialogului cu celelalte institutii, sa implementeze proiecte concrete pentru unirea Romaniei cu Republica Moldova.

Sarbatoarea unirii Basarabiei cu Romaniei va fi marcata si stradal. Vineri, 27 martie, ora 18:00, in Piata Universitatii din Bucuresti, la statui, va fi reconstituita din sute de oameni o imensa harta a Romaniei reunite cu Basarabia.

 

Platforma Unionista Actiunea 2012     

 

              25  martie 2015

0 comentarii718 vizualizări25 martie 2015
rss 2.0
rss 2.0