Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
ONG-uri Vineri 29 Martie 2024 - 14587
Populare cu crap, amur si somn pe raul Sieu.

Astazi 31.03.2015 s-a materializat unul din obiectivele Asociatiei Esox Spinning Club Bistrita in ceea ce priveste popularea de primavara cu peste a raului Sieu. Inarmati cu galeti si dispozitive de profil am luat drumul amenajarii piscicole din Budurleni, loc de unde s-a procurat pestele in vederea popularii Sieului.

       Dupa recoltare si incarcare in recipiente speciale de transport, caravana s-a indreptat spre locatiile bine stabilite inainte. Primul popas a fost la podul rutier de la Saratel, unde s-au deversat in jur de 100 kg peste din specia crap, amur si somn. Urmatoarea locatie a fost in zona localitatii Sirioara, unde s-a populat de asemenea cu peste 100 de kg iar ultimele doua locatii au fost Sieu Odorhei si Sintereag.

Presedintele Asociatiei Exos-Radu Vlasiu a declarat urmatoarele :"Pe parcursul celor 5 ani de cand administram acest curs de apa, am incercat sa ne respectam blazonul si sa ne tinem de cuvant fata de pescarii nostri prin aceste actiuni, fie de ecologizare sau populare cu peste. Banii incasati din cotizatii se reintorc inapoi la pescari exact prin acest mod."

Un alt membru al asociatiei Dan Suciu a declarat:"In ultima perioada de timp si aici ma refer la ultimii ani, se vede clar o estompare a braconajului piscicol pe raul Sieu, tocmai prin actiunile materializate impreuna cu jandarmeria si politia. Astfel incat speram ca acesti pesti sa traiasca si sa se dezvolte intr-un habitat natural adecvat."

Reamintesc faptul ca autorizatiile asociatiilor conform legislatiei in vigoare de administrare a cursurilor de apa se v-a incheia la sfarsitul acestui an.

 

Marius Rus.

0 comentarii2877 vizualizări31 martie 2015




[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu





rss 2.0
rss 2.0