Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
ONG-uri Sambata 10 Aprilie 2021 - 14587
Clubul Francofon de Afaceri din Cluj ii premiaza pe tinerii care invata limba franceza.

Clubul Francofon de Afaceri din Cluj (C.FAC), cea mai mare organizatie a mediului de afaceri francofon din Transilvania, ii va premia pe tinerii elevi de liceu care studiaza limba franceza si care s-au inscris in competitia "Prix du C.FAC". Rolul acestor premii este acela de a promova studierea limbii franceze drept limba a afacerilor si a economiei, dar, in egala masura, acela de a stimula interesul tinerilor pentru domenii precum design, IT sau industrie. Ceremonia de premiere va avea loc joi, 9 aprilie, de la ora 12:00, in Aula Facultatii de Stiinte Economice si Gestiunea Afacerilor din cadrul Universitatii Babes-Bolyai, strada Teodor Mihali, nr. 58 - 60. Ceremonia de premiere va fi urmata, la aceeasi adresa, de o conferinta de presa care va incepe la ora 12.45, etajul 7 (FSEGA).

Tinerii care participa la competitia Prix du C.FAC se vor putea intalni cu reprezentantii unor firme de prestigiu, care, in acest moment, ofera sute de noi locuri de munca tinerilor francofoni.

Participantii la competitie au posibilitatea de a interactiona cu oameni de afaceri de top si de a discuta cu ei despre oportunitatile de cariera pe care le ofera in egala masura cunoasterea limbii franceze si stapanirea unui domeniu.

Reprezentantii C.FAC spun ca aceste oportunitati de cariera, care sunt deja considerabile in prezent, vor creste semnificativ in viitor. Astfel, daca in prezent, la nivel mondial, exista 230 de milioane de francofoni, pana in anul 2050, numarul lor va ajunge la 700 de milioane. In plus, cunoasterea limbii franceze ofera avantajul unui instrument de comunicare foarte important in schimburile economice, tehnice, diplomatice si in domeniul proiectelor sociale. "Limba franceza este un indicator de nivel intelectual, este o limba de elita in toate domeniile. Stapanirea limbii engleze nu este un factor de selectie, pentru ca toata lumea practica aceasta limba, insa stapanirea limbii franceze este un atu intr-un curriculum vitae", a declarat consulul onorific al Frantei, Pascal Fesneau, care conduce compania Energom.

La randul sau, presedintele Michelin pentru Europa Centrala si de Sud, Eric Faidy, si-a declarat sprijinul pentru initiativa C.FAC. "Ne bucuram ca avem ocazia sa fim parteneri ai unui proiect ce recunoaste si promoveaza performanta nascuta in primul rand din pasiune pentru domenii cu un major potential inovativ si al caror impact depaseste granitele unei tari. Misiunea Michelin este de a contribui la o mobilitate sustenabila, iar initiativa C.FAC ce promoveaza invatarea limbii franceze vine in sprijinul mobilitatii prin inlaturarea barierelor de comunicare, accesul la mai multe oportunitati de dezvoltare si o mai mare deschidere culturala, personala si profesionala a tinerilor", a spus Eric Faidy.

De asemenea, directorul Steelcase Cluj, Bettina Plassmann, a subliniat importanta cunoasterii limbii franceze. "Din anul 2012, Steelcase a deschis in Cluj-Napoca al treilea Centru de servicii globale din lume care ofera servicii centrelor de inovatie, unitatilor de productie si de vanzare ale Steelcase din Europa si America de Nord, precum si clientilor Steelcase din intreaga lume. Cu ajutorul talentelor din piata locala, Steelcase dezvolta solutii de calitate si excelenta in procese pentru a sustine strategia companiei. Steelcase a ales Clujul datorita fortei de munca bine pregatite si calificate, pozitiei geografice si compatibilitatii culturale. Aceasta importanta investitie transforma Clujul intr-o capitala a serviciilor pentru intreaga retea a companiei.

Unul din principalele obiective Steelcase este promovarea limbii franceze in Romania, in special in randul tinerilor si al studentilor, pe care ii incurajam sa vorbeasca o limba franceza buna ca sa poata sa obtina locuri de munca in orice companie locala care munceste pentru piata franceza. Deci, dorim sa stimulam interesul in randul elevilor de liceu, care sa inteleaga faptul ca este important sa poata vorbi franceza ca sa aiba slujbe bune si, poate, sa ii incurajam ca sa fie mai activi in invatarea limbii franceze. Nivelul limbii franceze vorbite in Cluj este bun si se gasesc suficienti vorbitori. Steelcase nu a avut probleme in a recruta angajati pentru slujbele in domeniul financiar, dar sunt mult mai greu de gasit buni vorbitori ai limbii franceze specializati in IT sau in inginerie. Impresia generala este ca studentii din domeniile tehnice se indreapta mai mult inspre germana sau spre alte limbi decat inspre franceza. De aceea, compania Steelcase doreste sa fie proactiva si sa ii incurajeze pe tineri sa studieze franceza, astfel incat pe piata sa existe buni vorbitori de franceza si peste 5 sau 10 ani. La fel ca alte companii internationale sau locale, Steelcase isi propune sa ramana pe piata din Cluj pe termen lung si vrea sa se asigure ca ramane o companie competitiva, atat pe plan international, cat si din perspectiva de angajator pentru tinerii din Romania", a spus Bettina Plassmann.

0 comentarii746 vizualizări07 aprilie 2015
rss 2.0
rss 2.0