Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
ONG-uri Joi 18 Aprilie 2024 - 14587
Libertate pentru Basarabia.

Bucurestenii vor protesta astazi, 14 mai, ora 17:00, in fata ambasadei Republicii Moldova (Aleea Alexandru, nr. 40) pentru a-si exprima dezaprobarea fata de abuzurile comise de autoritatile de la Chisinau impotriva cetateanului roman George Simion, presedintele Platformei Unioniste Actiunea 2012. George Simion a fost declarat  indezirabil pe o perioada de 5 ani in Republica Moldova si expulzat  fara nicio explicatie din partea Serviciului de Informatii si Securitate de la Chisinau, cu numai trei zile inainte de desfasurarea la Chisinau a unei manifestatii stradale pentru Unire.

"Pe 16 mai, zeci de mii de cetateni ai Republicii Moldova si-au anuntat participarea la manifestatia stradala organizata de Platforma Unionista Actiunea 2012 si Miscarea Civica Tinerii Moldovei in Chisinau. Oare si asupra acestora vor fi luate masuri abuzive? Oare si acestia vor fi tratati de autoritati ca niste infractori pentru ca isi vor exprima optiunea, aceea ca Unirea cu Romania este singura sansa a Republicii Moldova?", a declarat Elena Podoleanu, reprezentanta Actiunii 2012 din Chisinau.

Participantii la protestul din Bucuresti, Tinerii Moldovei si reprezentantii Diasporei unioniste solicita institutiilor responsabile din Republica Moldova revocarea de urgenta a masurii fara justificare legala luate impotriva lui George Simion. Totodata, societatea civila cere autoritatilor Romaniei sa initieze demersuri pe langa autoritatile de la  Chisinau, care sa reaseze pe fagasul normal relatiile dintre cele doua state romanesti si sa restabileasca exercitiul normal al drepturilor unui cetatean roman.

  Platforma unionista Actiunea 2012       

             14 mai 2015.

0 comentarii2695 vizualizări14 mai 2015




rss 2.0
rss 2.0