Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
ONG-uri Vineri 26 Aprilie 2024 - 14587
CUPA LIONS LA SAH - EDITIA A 3-A .

CUPA LIONS LA SAH - EDITIA A 3-A. "Alb si negru, doua culori care luate ca atare nu reprezinta altceva decat ...doua culori , insa in "lumea celor 64 de patrate" ele reprezinta doi adversari, dar totodata si prieteni aflati intr-o competitie in care respectul si fai play-ul primeaza." - iata un citat din interesanta poveste a Brianei Balan "Sah cu mutari de felina" care a luat premiul II la concursul national de literatura si jurnalism sportiv "Un condei numit fair-play" organizat in 2014 de Comitetul Olimpic si Sportiv Roman. Briana, eleva a Liceului de arte Corneliu Baba este campioana noastra la diverse competitii nationale de sah, cu care ne mandrim si pe care o sustinem. Iata ca si in cadrul competitiei pe care Clubul Lions a organizat-o vineri 5 iunie 2015, a castigat, al treilea an la rand, la categoria ei. In frumoasa sala festiva a Liceului de arte, de pe strada Dornei, s-au intrecut, timp de circa 6 ore, 54 copii, cei mai buni din cei mai buni din judet, dupa ce initial, in aprilie, la nivelul celor 7 zone ale judetului s-au departajat competitorii care urmau sa vina la Bistrita (in total au participat 204 copii). Trebuie sa ii onoram pe cei care au ridicat pe podium CUPA, adica locurile 1 la fiecare categorie:

-fete I-IV  Hangan Cristina, profesor Haruta Octavian, Scoala generala Muresenii Bargaului

-baieti I-IV Floare Doru, profesor Lazaric Stefan, Scoala generala "Avram Iancu" Bistrita

-fete V-VIII Balan Briana, profesor Bors Paraschiva, Scoala generala Liceul de arte "Corneliu Baba"

-baieti V-VIII Menihardt Cristian, profesor Somesan Rodica, Scoala generala C.N."Liviu Rebreanu"

dar ii felicitam cu drag si pe ceilalti sahisti si profesorii lor, din care unii au facut serioase eforturi sa vina la acest onorant concurs. S-au oferit medalii, diplome, tricouri sportivilor, precum si premii in bani atat pentru elevi cat si pentru profesorii lor, pana la locul IV inclusiv.

Clubul Lions Bistrita alaturi de co-organizatorul Asociatia de Sah Bistrita sustine excelenta in sportul mintii la nivelul judetului (inclusiv competitii de sah ale nevazatorilor). Trebuie sa multumim pentru sprijin doamnei profesoare Paraschiva Bors, celorlalti profesori de sport care au fost alaturi de noi, Inspectoratului Scolar judetean, Comitetului Olimpic (care a oferit cate un tricou si o diploma castigatorilor) precum si sponsorului DATACOR S.R.L. Bistrita.

 

Sorin Herciu, responsabil proiect

 

0 comentarii2905 vizualizări08 iunie 2015




rss 2.0
rss 2.0