Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
ONG-uri Vineri 29 Martie 2024 - 14587
Cu buletinul peste Prut.

Cetatenii Romaniei si ai celorlalte state ale Uniunii Europene vor putea intra pe teritoriul Republici Moldova in baza cartii de identitate. In urma demersurilor initiate de Platforma Unionista Actiunea 2012 si de Miscarea Civica Tinerii Moldovei pe langa autoritatile competente din Romania si Republica Moldova, decizia de eliminare a pasapoartelor pentru trecerea granitei la Prut a fost luata marti de Guvernul de la Chisinau si va intra in vigoare odata cu publicarea acesteia in Monitorul Oficial.

 "Vom putea merge la Chisinau asa cum se ne deplasam la Alba Iulia, Brasov, Constanta sau la Iasi: liber, doar cu buletinul. Eforturile noastre au dat roade si prin decizia luata a fost facut inca un pas pentru restabilirea normalitatii la Prut. Granita nedreapta nu va mai fi dublata de pasapoarte", a declarat George Simion, presedintele executiv al Platformei Unioniste Actiunea 2012.

 Platforma Unionista Actiunea 2012 si Tinerii Moldovei au desfasurat incepand cu luna martie campania "Fara pasaport in Basarabia". Cele doua organizatii au depus adrese pentru legiferarea accesului cetatenilor Uniunii Europene in Republica Moldova doar cu obligatia de a prezenta alternativ pasaportul sau cartea de identitate la Ministerul Afacerilor Externe al Romaniei, respectiv la Ministerul Afacerilor Externe si al Integrarii Europene al Republicii Moldova. De asemenea, sute de oameni au manifestat stradal pentru trecerea granitei de la Prut in baza buletinului.

 In prezent, cei mai multi dintre cetatenii Romaniei solicita eliberarea pasaportului pentru a calatori in Republica Moldova.

 

 Platforma Unionista Actiunea 2012         

          17 iunie 2015

0 comentarii2793 vizualizări17 iunie 2015




rss 2.0
rss 2.0