Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
ONG-uri Luni 20 Mai 2024 - 14587
Un parlamentar s-a alaturat Marsului lui Stefan cel Mare.

Deputatul in Parlamentul Romaniei, Petru Movila, s-a alaturat sutelor de tineri porniti pe jos de la Chisinau spre Bucuresti. Aflati la jumatatea traseului pe teritoriul Republicii Moldova, manifestantii din Marsul lui Stefan cel Mare au plecat in aceasta dimineata din Calarasi si au poposit la Bahmut, unde parlamentarul de Iasi i-a intampinat cu o donatie considerabila de alimente. In ciuda temperaturilor caniculare, tinerii continua sa mearga pe jos spre Prut, unde sambata, 11 iulie, la Ungheni, cu incepere de la ora 10:00, va fi refacut Podul de Flori.

 "Ati demonstrat ca stiti sa luptati sa invingeti! Va felicit pentru curajul si perseverenta voastra!", i-a felicitat deputatul pe cei aflati in mars.

 Deputatul Movila a fost prezent si la Marea Adunare Nationala de la Chisinau, alaturi de senatorul Dorin Dobra. Ambii au luat cuvantul pe scena din Piata Marii Adunari Nationale, in fata celor 30.000 de cetateni ai Republicii Moldova, iesiti in strada pentru Unire. Din Bucuresti, alti parlamentari au adresat mesaje de sustinere celor prezenti la manifestatie si la Marsul lui Stefan cel Mare: deputatii Mircea Irimie, Bogdan Diaconu, Eugen Tomac, Nutu Fonta, Aurelian Mihai, Grigore Craciunescu, Adrian-Nicolae Diaconu, Ionut Savoiu, Ioan Tamaian, senatorii Marcel Bujor, Sorin Bota si Varujan Vosganian.

 Marsul lui Stefan cel Mare a inceput duminica, imediat dupa Marea Adunare Nationala. In semn de sustinere a demersului celor o mie de tineri plecati pe jos spre capitala tuturor romanilor, la Bucuresti va avea loc o manifestatie de solidaritate duminica, 12 iulie, ora 14:00, in Piata Universitatii. Bucurestenii, impreuna cu tinerii basarabeni, vor merge la Cotroceni, unde vor cere Unirea presedintelui Romaniei, Klaus Iohannis.

 

8 iulie 2015

0 comentarii2926 vizualizări09 iulie 2015
rss 2.0
rss 2.0