Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
ONG-uri Luni 20 Mai 2024 - 14587
Artistii, indemn de participare la Podul de Flori de la Ungheni.

Artistii sunt alaturi de cei o mie de tineri porniti din Chisinau pe jos spre Bucuresti, in Marsul lui Stefan cel Mare, si ii invita pe cetatenii de pe ambele maluri ale Prutului la Podul de Flori, care va avea loc la Ungheni, sambata, 11 iulie, ora 10:00.  Nicu Covaci de la Pheonix, Alexandru Arsinel si Grigore Lese au adresat invitatii catre toti cei cu inima romana sa participe la evenimentul care se va desfasura de-o parte si de alta a Prutului. Podul feroviar va putea fi trecut din nou, dupa 20 de ani, pe jos, iar frontiera cu Republica Moldova va fi inlocuita de o mare de flori.

       "Mama mea e basarabeanca, tatal meu e banatean. Sunt extremele tarii care e in intregime a noastra. Speram ca in curand Basarabia sa revina in granitele romanesti. Lozinca Phoenix este gaseste-ti sira spinarii! Indemn romanii, cu mic, cu mare, sa se indrepte sambata, 11 iulie, spre Ungheni, pentru ca Prutul sa nu mai fie nicicand frontiera!", a declarat Nicu Covaci. "Sunt alaturi de tot ce este legat de idealurile Basarabiei sora, cu toata dragostea", a asigurat si actorul Alexandru Arsinel. "Traim intr-o Romanie inconjurata de pamant romanesc. A sosit vremea sa aratam lumii ca avem onoare. Drumul tinerilor este un drum al istoriei, al gandirii care pune in cumpana, incita si solicita, dar in acelasi timp ne linisteste. Te pune pe drum. Dorinta tinerilor este mare. Cred in forta tinerilor, in luminarea lor, care este inaltatoare. Ma alatur cu gandul ca intr-o buna zi sa avem o Romanie intreaga", a spus Grigore Lese.

       Si artisti din Republica Moldova si-au aratat sustinerea fata de Unire. Eugen Doga, Anastasia Lazariuc si Nicu Tarna ii cheama la Podul de Flori la Prut pe toti cetatenii din dreapta si din stanga raului peste care s-a trasat granita nedreapta.

       In aceasta perioada, pregatirile pentru refacerea Podului de Flori sunt in plina desfasurare. Evenimentul, care a reunit in anii ’90 romanii de pe ambele maluri ale Prutului, ia din nou amploare. Initiativa Platformei Unioniste Actiunea 2012 a generat o solidaritate fara precedent, zilnic anuntandu-si sprijinul pe retelele de socializare mii de romani.

       In acelasi timp, cei o mie de tineri care au plecat duminica din Chisinau spre Bucuresti in Marsul lui Stefan cel Mare, vor traversa sambata podul feroviar de la Ungheni, pentru a se reintalni cu fratii de pe celalalt mal al Prutului.

       Deplasarea spre Podul de Flori se va face organizat, din Bucuresti, Iasi si Vaslui, iar costurile acesteia sunt acoperite integral de Actiunea 2012.

       Manifestatia este autorizata de catre autoritatile de frontiera si cele locale.

 

Platforma Unionista Actiunea 2012         

   9 iulie 2015

0 comentarii3052 vizualizări09 iulie 2015
rss 2.0
rss 2.0