Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
ONG-uri Miercuri 19 Februarie 2020 - 9966 vizitatori azi
Coalitia pentru Familie - dezbaterea privind revizuirea Constitutiei sa ramana in limitele legale si democratice.

Coalitia pentru Familie, reprezentanta initiativei cetatenesti de revizuire a Constitutiei in vederea ocrotirii familiei si casatoriei in Romania, informeaza ca a depus plangere penala contra persoanelor care au distrus, in noaptea de sambata spre duminica (19-20.03.2015), unul dintre corturile sale de campanie, amplasat legal in Bucuresti.

Actul de vandalism, prin care cortul a fost adus in stare de neintrebuintare, este pedepsit de art. 253 din Noul Cod Penal.

Coalitia pentru Familie condamna actul de distrugere a proprietatii sale si solicita ramanerea intr-un cadru firesc si legal a tuturor manifestarilor pro sau contra initiativelor sale.

In aceste momente in care extremismul conduce la fapte dintre cele mai grave in Europa si in lume, consideram ingrijorator faptul ca exista in Romania persoane radicale, care nu inteleg sa respecte drepturile civile, ci se exprima violent si ilegal impotriva unei manifestari democratice.

Initiativa Coalitiei pentru Familie priveste modificarea art. 48 din Constitutia Romaniei, in spiritul armonizarii continutului acestuia cu prevederile Codului Civil si cu valorile istorice ale poporului roman, prin inscrierea in textul legii fundamentale a definitiei casatoriei ca uniunea liber incheiata intre un barbat si o femeie.

Aceasta initiativa se deruleaza in cadrul conferit de art. 150 din Constitutie si de Legea nr. 189/1999 privind exercitarea initiativei legislative de catre cetateni, iar textul proiectului de lege si motivarea acestuia au fost publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 883/25.XI.2015.

Pentru promovarea acestei propuneri legislative au fost colectate pana la acest moment peste 2,7 milioane de adeziuni de la cetatenii romani cu drept de vot, adica de aproape 6 ori mai mult decat minimul legal necesar.

 

25 martie 2016

 Mihai Gheorghiu, presedintele Comitetului de Initiativa.

0 comentarii2835 vizualizări26 martie 2016
rss 2.0
rss 2.0