Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
ONG-uri Miercuri 19 Februarie 2020 - 10420 vizitatori azi
2 aprilie 2016 - Orasul Albastru al Prieteniei - Ziua Internationala de Constientizare a Autismului.

Sambata, 2 aprilie 2016, cu ocazia Zilei Internationale de Constientizare a Autismului, Asociatia Autism Europa - Centrul de Resurse si Referinta in Autism Micul Print Bistrita, organizeaza o serie de manifestari social-culturale care au ca scop promovarea drepturilor si persoanelor cu tulburari din spectrul autist, lupta impotriva discriminarii acestora si cultivarea unui spirit comunitar al acceptarii si sustinerii persoanelor cu o dezvoltare atipica. 1:68 de copii sunt diagnosticati cu o tulburare din spectrul autist.

Evenimentele, dedicate neurodiversitatii, au devenit deja o traditie, fiind organizate la Bistrita de sapte ani cu sprijinul partenerilor locali si a numerosi voluntari. Ca de obicei, in centrul evenimentelor noastre sunt copiii si tinerii cu tulburari din spectrul autist si colegii lor tipici care sunt asteptati la evenimentele recreative dedicate prieteniei. Toti artistii si voluntarii implicati in spectacol participa gratuit la actiuni, transformand prin talentul si devotamentul lor manifestarile de la Bistrita intr-unele de mare amploare care aliniaza orasul nostru, din punct de vedere civic, la nivel international, unde ZICA este marcata prin numeroase actiuni stradale si de iluminare in albastru a unor obiective importante.

Astfel, sambata, 2 aprilie, cu incepere de la ora 11 va invitam sa fiti, ca in fiecare an, alaturi de noi la urmatoarele evenimente:

  • Expozitie de postere si afise pe tema neurodiversitatii

  • Lansarea nr. 4 al Revistei 2 Elefanti - o revista despre autism

  • Premierea concursului scolar NEUROLIMPICS - concurs scolar pe tema neurodiversitatii, cu participarea a peste 100 de echipe de prescolari, elevi si liceeni de la scolile din judet

  • Concert de muzica al elevilor de la Liceul de Muzica Tudor Jarda

  • Spectacol de muzica si dans cu participarea: Trupa de majorete CHEERS, Ansamblul folcloric Baladele Bistritei, Ansamblul folcloric Codrisorul,

  • Jocuri si activitati in aer liber "Prietenul meu salvator" cu participarea ISU Bistrita-Nasaud

  • Jocuri cu masina de baloane de sapun

  • Expozitie Shevalet

  • Concert caritabil al pianistului EDUARD KUNZ

Cu regret am aflat azi, 29 martie, cu trei zile inainte de evenimente, ca suntem obligati sa relocam toate manifestarile programate a avea loc in Palatul Culturii Bistrita si Parcul municipal la SINAGOGA BISTRITA, desi aspectele administrative ale organizarii unor evenimente de asemenea amploare au fost transate inca de la inceputul lunii martie. Inima culturala a Bistritei bate la Centrul Multicultural Sinagoga Bistrita de 20 de ani, insa faptul ca organizarea unui eveniment umoristic in spatiul Palatului Culturii are prioritate in detrimentul unor manifestari sociale reprezentative in plan national in domeniul luptei antidiscriminare ne intristeaza si ne dezamageste peste masura.

Nu putem trage alta concluzie decat aceea ca cei peste 90 de beneficiari cu autism ai Asociatiei Autism Europa Bistrita, familiile lor, sutele de bistriteni sustinatori si participanti la aceste evenimente care se inscriu in lungul sir al manifestarilor de constientizare organizate fara fonduri publice de Centrului de Resurse si Referinta in Autism Micul Print din 2007 sunt, in acest context, irelevanti in plan administrativ.

Va asteptam sa ne fiti alaturi in 2 aprilie 2016, incepand cu ora 11,00, la Sinagoga Bistrita si in parcul de pe strata Grigore Balan unde, gratie Societatii de concerte Bistrita si Centrului Judetean Cultural Bistrita-Nasaud, se vor derula toate evenimentele relocate.

Garantam prietenie si distractie de calitate pentru pitici si parinti. Veniti cu inima deschisa, imbracati in albastru, pentru o lume inocenta la care visam cu totii, in care mai exista valori, principii, atentie si grija pentru cei lipsiti de aparare. O lume in care valorile sociale si respectul sunt mai importante decat satira, iar persoanele cu tulburari din spectrul autist sunt valorizate si prioritizate macar o zi pe an, de ziua lor.

Va multumim pentru sprijin!

Centrul de Resurse si Referinta in Autism Micul Print Bistrita

0751917406

 

 

 

 

MICRORECITAL AL ELEVILOR DE LA LICEUL DE MUZICA TUDOR JARDA

PALATUL CULTURII ORA 12.00

1. SALAGEAN EDUARD clasa a V-a, pian - J.S.Bach , Inventiune la 2 voci in Fa major

prof Paval Lidia

2. RUS ALEXANDRA clasa a VI-a, oboi - R. Schumann, Romanta corep. prof. Trut Bianca

prof. Cozma Gheorghe

3. BUNGARDEAN IONUT clasa a VII-a, vioara - Max Bruch, Concert in sol minor p I

corep. prof. Trut Bianca prof. Pop Adriana

4. NICULAE-MOLDOVAN CRISTIAN clasa aVII-a, pian - F.Chopin - Impromptu in La bemol major op 29

prof Paval Lidia

5. SATMAR PAULINA clasa a VII-a, flaut - J.S.Bach- Menuet si Badinerie

corep. prof. Trut Bianca prof. Batinas Leila

6. COSTIN COSMINA clasa a X-a, chitara - Augustin Barrios Mangore, piesa Julia Florida

prof. Pop Valentin.


7. ANSAMBLUL VOCAL DORURI BISTRITENE SI TARAFUL LICEULUI DE MUZICA TUDOR JARDA

a. Suita pentru orchestra - TARAFUL liceului, prof coordonator Stefan Cigu

b. La fata de morarita, cantec propriu-zis din repertoriul Alexandru Pugna

c. Din Bistrita Nasaud, cantec propriu-zis din repertoriul Alexandru Pugna

d. Cat e tara-n lung si lat, cantec propriu-zis din repertoriul Costel Popa

 

 

0 comentarii2772 vizualizări29 martie 2016
rss 2.0
rss 2.0