Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
ONG-uri Sambata 22 Februarie 2020 - 5624 vizitatori azi
26 de premianti la CONCURSUL SCOLAR NEUROLIMPICS.

Peste 100 de elevi si coordonatorii lor au fost premiati sambata la Sinagoga Bistrita in cadrul Zilei Internationale a Autismului la prima editie a concursului scolar pe tema neurodiversitatii - NEUROLIMPICS, organizat de Asociatia Autism Europa Bistrita, in parteneriat cu Inspectoratul Scolar Judetean Bistrita-Nasaud, Primaria Bistrita, Centrul Judetean pentru Cultura si Societatea de Concerte Bistrita.

Concursul a propus realizarea unor afise/postere/eseuri cu tema neurodiversitatii care sunt expuse incepand de sambata, la Galeria Lina, de la Centrul Multicultural Sinagoga Bistrita. Cele 26 de echipe castigatoare, jurizate de artistul plastic Georgiana Vranceanu Cotutiu, scriitoarea Ioana Bradea, psihologii Anca Toader si Dana Ofelia Oprea, cu sprijinul purtatorului de cuvant al primariei Bistrita Mihai Rusti au primit premii oferite de Uniqa Asigurari, Editura Charmides, Librariile Aletheia, Dacia Plant si Asociatia Autism Europa Bistrita.

Echipa "Outsiders" de la CNLR, coordonata de prof. Dan Coman, castigatoare a locului I la categoria LICEU - AFIS, a donat premiul Centrului de Resurse si Referinta in Autism Micul Print.

Toate echipele inscrise in concurs au primit diplome pe care, daca nu le-au ridicat in cadrul festivitatii de premiere, le pot ridica de la Centrul de Resurse si Referinta in Autism Micul Print Bistrita.

Momentul a fost conturat exemplar de un microrecital al elevilor de la Liceul de Muzica Tudor Jarda Bistrita.

Copiii au realizat lucrari extraordinare si daca nu au fost toate premiate acest fapt s-a datorat strict lipsei de fonduri suficiente, insa munca juriului a fost una extrem de dificila. Ne dorim ca de la an la an sa crestem calitatea afiselor si eseurilor realizate de elevi, motivandu-i in acelasi timp sa se constituie in agenti ai neurodiversitatii si sustinatori ai unei societati in care discriminarea scolara e mai degraba o exceptie sanctionata public decat o regula.

La evenimentele din acest an au participat si salvatorii de la ISU Bistrita-Nasaud care au stat la dispozitia copiilor participanti la eveniment cu jocuri, concursuri si efecte speciale.

 

Centrul de Resurse si Referinta in Autism Micul Print Bistrita.

0 comentarii2709 vizualizări03 aprilie 2016
rss 2.0
rss 2.0