Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
ONG-uri Joi 09 Iulie 2020 - 4946 vizitatori azi
112 ani de existenta A.C.R. marcata la Bistrita.

In ziua de 5 aprilie 2016, Automobil Clubul Roman, asociatia automobilistilor din Romania, aniverseaza 112 ani de existenta. Infiintat la inceputul secolului XX, de catre Printul George Valentin Bibescu, in Bucuresti, la Grand Hotel Boulevard, Automobil Clubul Roman s-a inscris, in istoria automobilismului mondial, printre primele 10 cluburi auto din Europa si printre primele 14 din lume.

In existenta sa de 112 ani, Automobil Clubul Roman si-a pastrat verticalitatea sa si functia fundamentala de asociatie a automobilistilor din Romania, precum "Coloana Infinita" a lui Brancusi, a continuat sa fie formatorul de opinie al automobilismului din tara noastra, al apararii intereselor majore ale automobilistilor, pe arterele de circulatie din tara si strainatate, al sigurantei si educatiei rutiere, in parteneriat cu cele peste 200 de asociatii titulare ale Federatiei Internationale a Automobilului.

Ca o profesiune de credinta, Automobil Clubul Roman isi aduce o contributie de inalta performanta in perfectionarea si realizarea sistemului asistentei rutiere din Romania, mentinandu-si pozitia de lider de piata pentru automobilistii autohtoni si straini, prin amplificarea si modernizarea logisticii proprii de interventie calificata, nonstop, pe intregul teritoriu national precum si in strainatate, in parteneriat cu cluburile membre ale FIA. Pozitia de lider de piata in siguranta rutiera este realizata de ACR si prin optimizarea Comunicarii cu automobilistii prin spatiul virtual (Facebook, Google +, YouTube, etc.), cu informatii, la zi, despre trafic, legislatie, combustibili auto, documente internationale etc., in colaborare cu cele peste 200 cluburi auto din FIA.

De-a lungul celor 112 ani, ACR a organizat mii de competitii automobilistice, iar pilotii automobilisti romani au participat cu succes la importante concursuri si nu putem sa ignoram castigarea celui mai prestigios concurs al vremii, Raliul Monte Carlo, editia 1936, de catre marele Petre Cristea, iar in ultimii ani Bucurestiul a gazduit Bucharest Ring, etapa a Campionatului Mondial GT in anii 2007 si 2008, cel mai mare eveniment automobilistic din istoria tarii noastre.

Kartingul romanesc a contribuit in ultimii 40 - 50 de ani la formarea tehnica a tineretului nostru.

De asemenea, prin Automobil Clubul Roman zeci de mii de automobilisti au vizitat diverse tari, indeosebi ale Europei, iar numerosi membri ai Asociatiei noastre se mandresc cu carnetul de sofer obtinut prin Scoala de Soferi a ACR.

Sucursalele judetene ale ACR, Fundatia Civilizatia Rutiera, SC ACR Auto Turism SRL si atelierele proprii stau la dispozitia automobilistilor pentru a le oferi atat serviciile necesare cat si sprijinul in intreaga problematica rutiera.

 

Vezi si : Automobil Clubul Roman implineste 112 ani de existenta.

http://www.bistritanews.ro/index.php?mod=article&cat=8&article=17826

 

.

 

Foto - Marius Chiuzan
.

0 comentarii2716 vizualizări05 aprilie 2016
rss 2.0
rss 2.0