Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
ONG-uri Marti 25 Februarie 2020 - 7162 vizitatori azi
Schimbarile democratice in Uniunea Europeana: mit sau realitate.

Incepand cu anul 2015, Comisia Europeana isi propune sa ajute cetatenii sa se identifice mai mult cu Uniunea Europeana, sa dezvolte o opinie publica si o constiinta europeana si sa ia parte in mod activ la viata democratica a Uniunii.

Dezbaterea "Schimbarile democratice in Uniunea Europeana: mit sau realitate" urmareste implicarea tinerilor intr-un dialog privind mecanismele democratice ale Uniunii Europene. Evenimentul care va reuni studenti ai Universitatii "Babes-Bolyai" Cluj-Napoca - extensia universitara Bistrita, Facultatile de Business si Stiinte Politice, va avea loc joi, 21 aprilie 2016, in Aula Magna a Universitatii, Str. Andrei Muresanu, nr. 3 - 5, incepand cu orele 13,00.

In orientarile sale politice prezentate la 15 iulie 2014, Presedintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker afirma ca "propunerea de presedinte al Comisiei Europene si alegerea acestuia, in lumina rezultatului alegerilor pentru Parlamentul European, sunt fara indoiala importante, insa reprezinta doar un prim pas in directia unei Uniuni Europene care, in ansamblul sau sa fie mai democratica", sesizand nevoia de aprofundare a proceselor democratice de la nivelul Uniunii si de crestere a participarii cetatenilor la deciziile privind viitorul Europei.

In acest context, Camera de Comert si Industrie Bistrita-Nasaud, prin Centrul Europe Direct Bistrita, in parteneriat cu Universitatea "Babes-Bolyai" Cluj-Napoca - extensia universitara Bistrita, organizeaza Dezbaterea "Schimbarile democratice in Uniunea Europeana: mit sau realitate", inclusa pe agenda Festivalului studentesc Studfest - sectiunea stiintifica. Se va dezbate pe marginea "bunelor practici" in domeniul consultarii cetatenilor si participarii acestora la elaborarea politicilor publice de la nivelul Uniunii, dar si a barierelor in calea implicarii active in procesele democratice.

Acest tip de eveniment se afla la a saptea editie, fiind dedicat, in fiecare an, temelor de comunicare prioritare ale Comisiei Europene.

Participarea este deschisa publicului larg, tuturor celor care doresc sa contribuie activ la modelarea proiectului european.

 

 

 

 Reamintim cetatenilor ca pot beneficia de informatii, consiliere si raspunsuri la intrebari despre Uniunea Europeana, prin intermediul Centrului de informare europeana Europe Direct Bistrita - vocea Comisiei Europene la nevoia de informare a cetatenilor judetului Bistrita-Nasaud. Contact: Monica Muresan - Coordonator, Elena-Maria Barbos - Coordonator executiv, Bistrita, Str. P. Ispirescu, nr. 15A, tel./fax: 0263-210039, e-mail: europedirect@cciabn.ro, www.cciabn.ro/europedirect.

0 comentarii2849 vizualizări16 aprilie 2016
rss 2.0
rss 2.0