Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
ONG-uri Vineri 19 Aprilie 2024 - 14587
Fidelitate, orientare spre succes, perseverenta - acestea sunt atuurile unei femei antreprenor.

In cursul anului 2009, Camera de Comert si Industrie Bistrita-Nasaud prin Centrul Europe Direct Bistrita a pus bazele retelei de femei antreprenor, prin intermediul careia se urmareste promovarea culturii antreprenoriale si facilitarea impartasirii experientelor adecvate in formarea spiritului antreprenorial.

Prima activitate din cursul anului 2011 cu participarea retelei de femei antreprenor constituita in cadrul Centrului Europe Direct Bistrita a fost dejunul de lucru pe tema cetateniei active - implicarea activa a femeilor in viata economica si sociala, in cadrul caruia a fost invitata sa conferentieze doamna Maria Grapini, Presedinte al Consiliului de Administratie al  PASMATEX GRUP Timisoara, Presedinte al Asociatiei Femeilor Antreprenor din Romania.

 

Camera de Comert si Industrie Bistrita-Nasaud prin Centrul Europe Direct Bistrita a organizat, in data de 31 martie 2011, un Dejun de lucru cu participarea retelei de femei antreprenor constituita in cadrul Centrului Europe Direct. Invitat special: Maria Grapini, Presedinte al Consiliului de Administratie al PASMATEX GRUP Timisoara, Presedinte al Asociatiei Femeilor Antreprenor din Romania.

Reteaua de Femei Antreprenor a fost initiata de Camera de Comert si Industrie Bistrita-Nasaud in cadrul Proiectului Centrul Europe Direct Bistrita in cursul anului 2009, in scopul dezvoltarii de competente antreprenoriale, exercitarii cetateniei europene active si a facilitarii schimbului de bune practici in randul femeilor.

Factorii de succes ai afacerii, statutul femeii in cadrul comunitatii de afaceri, in viata publica, dar si in cea politica au fost numai cateva dintre temele abordate de doamna Maria Grapini si gustate din plin de cele 30 de membre ale retelei de femei antreprenor, care au participat la dialogul intitulat generic Cetatenia europeana activa - implicarea activa a femeilor in viata economica si sociala.

Au fost subliniati drept factori de succes ai unei afaceri: un volum enorm de munca, pregatirea fizica si psihica, puterea si disponibilitatea la efort, rezistenta la stres, flerul, rigurozitatea. Pe langa acesti factori, femeile de afaceri mai au cateva atuuri "fidelitate, orientare spre succes, perseverenta", sublinia doamna Grapini.

Participantele au fost incurajate sa continue initiativa Camerei de Comert si Industrie, care se constituie intr-un bun prilej de a lega relatii de afaceri, deoarece "in perioada de criza, constructia unei retele de afaceri este un plus".

 

 

Reamintim cetatenilor ca pot beneficia de informatii, consiliere si raspunsuri la intrebari despre Uniunea Europeana, prin intermediul Centrului de informare europeana Europe Direct Bistrita - vocea Comisiei Europene la nevoia de informare a cetatenilor judetului Bistrita-Nasaud. Contact: Monica Muresan - Coordonator, Elena-Maria Barbos - Consilier de comunicare, Bistrita, Str. P. Ispirescu, nr. 15A, tel./fax: 0263-210039, e-mail: europedirect@cciabn.ro, www.cciabn.ro/europedirect.

 

0 comentarii3010 vizualizări31 martie 2011




rss 2.0
rss 2.0