Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
ONG-uri Joi 28 Martie 2024 - 14587
Traditional romanesc in Europa multiculturala.

Unitatea, identitatea si diversitatea culturala sunt doar trei dintre valorile care stau la baza constructiei europene.

In vederea sensibilizarii tinerilor cu privire la valorile europene, Camera de Comert si Industrie Bistrita-Nasaud, prin Centrul Europe Direct Bistrita in parteneriat cu Grup Scolar Agricol Bistrita, Primaria Municipiului Bistrita si Inspectoratul Scolar Judetean organizeaza luni, 4 aprilie 2011, ora 15,30, la Grup Scolar Agricol, evenimentul intitulat "Traditional romanesc in Europa multiculturala", editia a II-a.  

Participarea este deschisa tuturor celor care doresc sa promoveze elementele traditionale romanesti ca parte a identitatii culturale europene.

"Unita in diversitate" este motto-ul Uniunii Europene, motto care subliniaza faptul ca, prin intermediul acestei constructii, europenii sunt uniti in promovarea pacii si prosperitatii si ca diversitatea culturala, de traditii si limbi a Europei constituie un element pozitiv pentru acest continent.

In acest context, Camera de Comert si Industrie Bistrita-Nasaud, prin Centrul Europe Direct Bistrita in parteneriat cu Grup Scolar Agricol Bistrita, Primaria Municipiului Bistrita si Inspectoratul Scolar Judetean organizeaza, luni 4 aprilie 2011, incepand cu ora 15,30, la Grup Scolar Agricol Bistrita, evenimentul intitulat "Traditional romanesc in Europa multiculturala", editia a II-a.

Scopul activitatii este sensibilizarea tinerilor cu privire la valorile europene si promovarea elementelor culturale traditionale.  Elevii Grupului Scolar Agricol Bistrita vor prezentata produse culinare si obiceiuri de Pasti specifice zonelor etnoculturale ale judetului si vor amenaja o expozitie cu obiecte traditionale. Vor fi acordate premii pentru mai multe categorii de produse culinare, precum si pentru creativitate, unicitate, implicare etc.

Sunt asteptati sa participe toti cei care doresc sa impartaseasca din bogatia culturala romaneasca, sa promoveze unitatea si conservarea diversitatii in cadrul Uniunii Europene.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reamintim cetatenilor ca pot beneficia de informatii, consiliere si raspunsuri la intrebari despre Uniunea Europeana, prin intermediul Centrului de informare europeana Europe Direct Bistrita - vocea Comisiei Europene la nevoia de informare a cetatenilor judetului Bistrita-Nasaud. Contact: Monica Muresan - Coordonator, Elena-Maria Barbos - Consilier de comunicare, Bistrita, Str. P. Ispirescu, nr. 15A, tel./fax: 0263-210039, e-mail: europedirect@cciabn.ro, www.cciabn.ro/europedirect

0 comentarii2926 vizualizări01 aprilie 2011




rss 2.0
rss 2.0