Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
ONG-uri Vineri 29 Martie 2024 - 14587
Creativitate si informare pentru tineri si copii.

Comunicarea cu tinerii si copiii reprezinta una din preocuparile cu caracter permanent ale Centrului Europe Direct Bistrita. Lor le sunt dedicate, in cursul anului 2016, atat activitati noi, inovatoare, precum initierea in arta povestirilor digitale, cat si actiuni care s-au bucurat de mare succes in anii precedenti. Doua dintre acestea au loc la finele lunii august: Scoala de Vara - atelier educational de creatie pentru copii si Tabara "Fotografia, de la pasiune la cariera".

Tinerii reprezinta elementul cheie al succesului Europei fapt pentru care acestora ar trebui sa li se acorde o atentie deosebita, subinia Presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker in cadrul discursului de deschidere a Forumulului european "Educatie, formare si tineret", din octombrie 2015.

Intre actiunile organizate de Camera de Comert si Industrie Bitrita-Nasaud prin Centrul Europe Direct Bistrita, dedicate tinerilor se inscriu:

1. Scoala de Vara - atelier educational si de creatie pentru copii, inclusa in seria Scoala Europeana Creativitate si Inovare, care a avut loc in perioada 22 - 28 august 2016, in parteneriat cu Liceul de Arte "Corneliu Baba" Bistrita. Axata pe promovarea principiilor europene "sub semnul culorilor primare", actiunea a adus impreuna elevi din Bistrita si din Republica Moldova - Liceul "Principesa Natalia Dadiani" Chisinau, pentru a schimba experiente si idei privind valorile europene, pentru a-si dezvolta competente cheie necesare integrarii pe piata muncii si invatarii pe tot parcursul vietii, prin activitati practice si creative.

2. Tabara "Fotografia, de la pasiune la cariera", editia a III-a. Primele doua editii au fost organizate in parteneriat cu Centrul Europe Direct Maramures iar in acest an s-au alaturat inca doua Centre  - Europe Direct Arges si Europe Direct Comanesti - tabara devenind una inter-regionala. Activitatile se vor desfasura in perioada 30 august - 2 septembrie 2016, in judetul Sibiu si vor include sesiuni teoretice si practice in domeniul fotografiei, in special al celei etnografice, legate de stilul de viata local si de promovarea valorilor istorice si turistice ale Romaniei. Din judetul Bistrita-Nasaud vor participa elevii laureati ai Concursului "O Europa mai Sigura", organizat in perioada mai-iunie 2016 de Centrul Europe Direct Bistrita si Inspectoratul de Politie Judetean Bistrita-Nasaud: Beserman Petra, Bogdan Alexandra Izabela, Furnea Iulia Andreea, Ban Alin Patric, Cimpan Dan - Colegiul National Andrei Muresanu Bistrita si Apavaloaei Mihai - Colegiul National Liviu Rebreanu Bistrita. Lucrarile realizate in cadrul taberei vor fi expuse la Muzeul National al Satului "Dimitrie Gusti" din Bucuresti, in cursul lunii octombrie 2016.

 

Reamintim cetatenilor ca pot beneficia de informatii, consiliere si raspunsuri la intrebari despre Uniunea Europeana, prin intermediul Centrului de informare europeana Europe Direct Bistrita - vocea Comisiei Europene la nevoia de informare a cetatenilor judetului Bistrita-Nasaud. Contact: Monica Muresan - Coordonator, Elena-Maria Barbos - Coordonator executiv, Bistrita, Str. P. Ispirescu, nr. 15A, tel./fax: 0263-210039, e-mail: europedirect@cciabn.ro, www.cciabn.ro/europedirect.

0 comentarii2898 vizualizări29 august 2016




rss 2.0
rss 2.0