ONG-uri Duminica 24 Iunie 2018 - 1394 vizitatori azi
Conferinta regionala pentru educatie timpurie de calitate.

Asociatia OvidiuRo anunta desfasurarea la Bistrita, joi, 22 iunie, Conferintei regionale pentru educatie timpurie de calitateSesiunea de formare, gazduita de Colegiu National Liviu Rebreanu, cu sprijinul Inspectoratului Scolar Judetean Bistrita-Nasaud. Isi propune sa raspunda provocarilor asociate educatiei timpurii din zonele defavorizate din judetele Bistrita-Nasaud, Cluj, Maramures, Mures, Satu-Mare, Salaj, si Suceava.

  In regiune, judetele cu cele mai mari procente de scoli incadrate in clasa 1 sau 2 de risc educational sunt Mures(60%), Satu Mare (44%) si Salaj (42%), urmate de Cluj (35%), Bistrita-Nasaud (34%), Suceava (26%) si Maramures (23%).

Va asteptam maine, 22 iunie, in Sala Mare a Colegiului National Liviu Rebreanu, incepand cu ora 13:00, sa ii cunoastem pe profesorii din invatamantul prescolar care pot reduce riscul educational in regiune si pe trainerii pentru educatie prescolara de calitate. 

"Ii asteptam pe toti profesorii care lucreaza cu copii provenind din medii defavorizate si isi doresc sa le ofere o experienta la grupa imbogatita la un modul de formare gandit special pentru ei. Invitatia este deschisa si catre alti specialisti in educatie - consilieri educationali, mediatori scolari, profesori itineranti, invatatori - care vor sa contribuie, alaturi de educatoare, la prevenirea analfabetismului functional in comunitatile sarace" declara Maria Gheorghiu, Cofondator OvidiuRo.

La nivel national, mai mult de o treime dintre scoli si gradinite (36%), majoritatea din zone rurale, se confrunta cu probleme educationale grave si foarte grave. Asta inseamna un risc crescut de abandon scolar, o pondere mare de cadre didactice necalificate si un grad ridicat de marginalizare al localitatii.

Conferinta de la Bistrita face parte dintr-o serie de 8 sesiuni regionale de formare cu acoperire nationala (conform traseului din foto atasat) si este condusa de traineri cu experienta indelungata in educatie timpurie, din Romania si Statele Unite. Mai multe informatii pe site-ul Asociatiei OvidiuRo.

 

 


Larisa Dumitru

Manager Comunicare

Asociatia OvidiuRo

Str. Dr. Raureanu 4, Ap. 4, Bucuresti 050048

Tel/Fax: +40 21 315 88 06, Mob: +40 728 77 88 21

Suntem si pe Facebook

0 comentarii2373 vizualizări21 iunie 2017
rss 2.0
rss 2.0