ONG-uri Duminica 24 Iunie 2018 - 1388 vizitatori azi
VETERANII BISTRITENI IN CALATORIE DE STUDIU...

La initiativa gen.bg. in retragere,  IOAN BIRISIU- presedintele  Asociatiei  Veteranilor  de  Razboi Bistrita-Nasaud, membri asociatiei, au participat la o calatorie de studii, avand drept  scop, recunoasterea unor zone strategice ale tarii noastre si la realizarea carora, veteranii si-au adus contributia insemnata.

Activitatea care s-a desfasurat pe durata a doua zile, s-a focalizat pe cunoasterea istoriei TRANSFAGARASANULUI si studiul acestei lucrari de arta din punct de vedere strategic.

             Elementele de ordin militar, s-au imbinat perfect cu vizite efectuate la monumente istorice si manastiri care vin sa demonstreze vechimea acestui popor pe meleagurile noastre  mioritice.

             Reusita activitatii,  s-a datorat in exclusivitate Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Bistrita, care prin presedintele col(rtg) IORGU HAIDAU, a asigurat fondurile financiare si mijlocul de transport necesar deplasarii celor peste 50 de veterani.  De asemenea, CARP Bistrita a pus la dispozitia participantilor si personalul specializat in tactica si strategie militara.

Au fost vizitate obiective militare din garnizoana Sibiu, unde prin grija col. Iacobescu, comandantul Scolii de aplicatie, vizitatorilor bistriteni li s-a prezentat tehnica militara si armamentul din dotare.

             Traversarea Transfagarasanului a fost urmata de vizite in Curtea de Arges, Manastirea Cozia si  Turnu, statiunile Caciulata si Calimanesti.

Dupa aproape 1000  de km, avandu-l la volan pe experimentatul IOAN MOLDOVAN, delegatia celor 57 de veterani si apartinatori ai acestora, s-au intors in garnizoana Bistrita, incarcati de noutati si amintiri de neuitat.

 

                   David Mitrut.

0 comentarii2156 vizualizări27 iulie 2017
rss 2.0
rss 2.0