ONG-uri Marti 21 August 2018 - 6618 vizitatori azi
Cea mai reusita editie a Festivalului de Toamna al Economiei Germane.

Aproape 18.000 de oaspeti, peste 6.000 de litri de bere, 2 tone de carne, 5.500 metri de wursti, 3.000 de bucati din celebrii covrigi bavarezi Bretzel. Acestea sunt cifrele cu care ne laudam, astazi, de Ziua Germaniei, in urma celor trei zile de poveste ale #Herbstfest2017- Festivalul de Toamna al Economiei Germane. Evenimentul a avut loc weekendul trecut (29 septembrie- 1 octombrie), in Piata Unirii din Cluj-Napoca. 
A sasea editie a Festivalului a fost cea mai reusita de pana acum, considera organizatorii. "Sunt foarte multumit de ce am reusit in acest an. Per ansamblu, binenteles, pentru ca au fost si scapari, mai sunt si mecanisme la care trebuie sa lucram pentru a fi complet eficiente. Satisfactia vine insa din faptul ca am adus elemente noi, care au facut continutul festivalului mai variat, adaptat valorilor germane si totodata caracteristicilor unui oras universitar, cultural, cu un mediu economic performant si dinamic. 


Am incercat sa imbunatatim calitatea a ceea ce a fost in editiile trecute (muzica, divertisment, oferta culinara tipic germana), dar, in acelasi timp, sa facem mult mai mult decat un Oktoberfest, sa accesam mediul economic, academic si cultural prin dezbateri cu teme de actualitate in contextul european si al relatiilor stranse dintre Germania si Romania. Am avut o serie de oaspeti foarte valorosi, rezonanta acestor evenimente a fost extraordinara, fapt care ne onoreaza si ne obliga totodata sa continuam pe acest drum: sa aducem valorile si continutul experientelor de succes germane mai aproape de Cluj. Ele pot fi intelese mai bine printr-un dialog deschis la care sa accepte sa participe personalitati implicate in economie, cultura, politica, invatamant si in spatiul public in general, la cel mai inalt nivel in ambele tari. 

Eu cred ca acest model este unul eficient nu doar pentru regiunea Transilvania, ci si pentru Romania in sustinerea trendului de dezvoltare si gasirea de solutii la diferite probleme importante pentru societatea noastra", a declarat Florin Sabou, vicepresedintele DWNT si CEO Bielomatik Romania, unul dintre partenerii principali ai festivalului.Va aducem aminte, in cadrul Festivalului de Toamna al Economiei Germane- Herbstfest2017 au fost organizate 4 dezbateri publice, pe teme de politica, invatamant, economie si cultura, la care au participat nume grele din toate domeniile: ambasadorii Cord Meier-Klodt si Emil Hurezeanu, ex premierul Dacian Ciolos, jurnalistul Moise Guran, fostul negociator-sef al Romaniei cu UE Vasile Pus?cas?, pres?edintele Camerei de Comert? si Industrie Romano-Germane- AHK Dragos? Anastasiu,  europarlamentarul Daniel Buda, omul de afaceri Daniel Metz, si multi altii. 


Sala Aula Magna a Universitatii Babes Bolyai, partener de inalta tinuta al festivalului, s-a dovedit neincapatoare pentru participantii la aceste dezbateri, multi fiind nevoiti sa stea in picioare. Tematicile abordate, precum necesitatea acordarii unei importante mai mari locurilor de munca din zona privata, expertiza pe care oamenii de afaceri germani o aduc in Romania, sau felul in care Germania vede acceptarea tarii noastre in Spatiul Schengen au constituit subiecte de stiri, materiale de presa si dezbateri nationale.
Festivalul de Toamna al Economiei Germane- Herbstfest a fost organizat de Clubul Oamenilor de Afaceri de Limba Germana din Transilvania de Nord - DWNT si Avalon Events, cu sprijinul Primariei, al Consiliului Local Cluj-Napoca, al Consiliului Judetean Cluj, al Universitatii Babes Bolyai si al Camerei de Comert? si Industrie Romano-Germane- AHK.

Parteneri principali: NTT DATA, Bielomatik, BoschParteneri: Absolute Jobs, Add PR, Appy, Arovit, Auto Walter Rent a Car, Centrul Cultural German din Cluj, Colegiul National "George Cosbuc", Cosmpolit a la Cluj, Cube02, DAW- Drink After Work, Eximtur, FSP Global, Gühring, Gutenberg, Haufe-Lexware Romania, Happy Color Cluj, HopHead Brewing, Infomunca, Irina Silaghi, Karl Heinz Dietrich, Kaya Tech Atelier, KRN Design, LMT Ingenieure, MaPK, Numai Usi, PAC Cabinet de Avocat-Law Office, Pony Car Sharing, Psihoselect, Quick Smart City, Rems, Sigina Luca, Studio Impress, Testo, TopEvents, TPA, Unicredit, UBA Accomodation, UTCN- Universitatea Tehnica Cluj-Napoca, Werzalit.

Partener media principal: MagicFM

Parteneri media: AllAboutJobs, Ciulea.ro, Cluj.com, Clujescu, Clujul de Buzunar, Cluj Insider, Cluj Manifest, Cluj Today, Cotidian Transilvan, ClujU, Bistrita News, DeBizz, Dispersie, eClujeanul, I Like Cluj, I Love Cluj, NapocaFM, Presa Locala, Radio Cluj, RealitateaFM, Stiri si Reportaje Alba, Transilvania Reporter, Transylvania Today, TVR, Ziarul Clujean, Ziua de Cluj, Wow Magazine.

Danke Schön!
Anca DinuPR Manager 0722.870.000, anca.dinu123@gmail.com

0 comentarii2037 vizualizări03 octombrie 2017
rss 2.0
rss 2.0