ONG-uri Marti 21 August 2018 - 4542 vizitatori azi
Vino sa-i cunosti pe membrii juriului BATRA2017, arhitecti renumiti din Europa!

Vino sa-i cunosti pe membrii juriului BATRA2017, arhitecti renumiti din Europa!  Ce: conferinta (IN)SEMN, Cand: vineri, 13 octombrie, ora 16.00, Unde: in curtea Muzeul de Arta Cluj-Napoca, Cine (toti): Juriul Bienalei, format din specialisti internationali de renume din Romania, Italia, Portugalia si Bulgaria: Georgeta Gabrea, Oana Simionescu, Francesco Fresa, Pedro Ravara si Borislav Ignatov. Despre cine (ei), pe scurt:

 

Georgeta Gabrea

Este absolventa al Institutului de Arhitectura "Ion Mincu" Bucuresti, promotia 1978 si absolventa a cursurilor de la Centro Internationale di Studi di Architettura Andrea Palladio Vicenza -Italia, 1974.
Este presedinte fondator al Uniunii Femeilor Arhitect din Romania din anul 2000 si organizator al celui de-al XV-lea Congres International de Arhitectura al Uniunii Internationale a Femeilor Arhitect, Bucuresti- 2007- sub inaltul patronaj al Presedintelui Romaniei. Din 2014 este managing partner la SC Capitel Avangarde SRL.

 

 

Oana Simionescu

Este arhitect, mereu interesata de perceptia asupra profesiei si de explorarea de noi forme de a invata si de a profesa arhitectura.
Absolventa a Facultatii de Arhitectura Timisoara din 2010, vicepresedinte OAR Timis din 2014, asistent universitar si doctorand in cadrul Facultatii de Arhitectura si Urbanism din Timisoara din 2014, membru si formator in cadrul Asociatiei De-a Arhitectura, coordonator al editiilor 2014 si 2015 a Anualei timisorene de Arhitectura, si a editiei 2016 a Bienalei Timisorene de Arhitectura - BETA, Oana este membru fondator al platformelor FOR, Upgrade My City, Undelocuiesc.eu si Delta.

 

Borislav Ignatov 

Este presedintele Camerei Arhitectilor din Bulgaria, a absolvit studiile masterale in arhitectura la Universitatea Columbia din New York (2006) si Universitatea de Arhitectura din Sofia (1995). A lucrat la mai multe firme mari de arhitectura incluzand "Perkins + Will Architects" si este arhitect licentiat in statul New York si in Bulgaria. In 2004 a fondat Studio Bignatov in New York. Compania este o firma de arhitectura interdisciplinara cu sedii in New York, SUA si in Varna, Bulgaria. Lucrarile lor urmaresc sa aduca o contributie de durata contextului urban si natural prin a provoca si prin a incanta. Studioul este interesat de arhitectura contemporana verde si lucrari artistice experimentale, si este aclamat international pentru constientizare privind importanta mediului.

 

Pedro Belo Ravara

A fost vice-presedintele bordului national al Camerei Arhitectilor din Portugalia (OA) in perioada 2014-2016, a fost membru al bordului executiv al aceluiasi ordin (2011/2013), iar din 2012 este reprezentant al Consiliului Arhitectilor din Europa in calitate de coordonator pentru zona tematica III pe Arhitectura Responsabila. A fost membru fondator la Consiliul National pentru Mediu si Dezvoltare. Si-a deschis propriul birou in Lisabona in 1993 in parteneriat cu Nuno Vidigal , cu lucrari in Lisabona, Cascais, Évora, Sesimbra, Cartaxo, Insula Madeira si Macao (ca designer la biroul MV).

 

 

Francesco Fresa

A absolvit Facultatea de Arhitectura de la Universitatea din Roma in 1990. In timpul facultatii a facut practica la biroul de arhitectura Gwathmey Siegel din New York. In 1986 s-a mutat la Berlin, unde a lucrat pana in 1991. Din 1991 pana in 1996 a colaborat cu Gregotti Associati din Milano, pentru care a coordonat proiectele si santierele din Germania, si de managementul relatiilor cu clientii si guvernul german, in special in Berlin, Hamburg si Leipzig. A lucrat ca si critic de arhitectura pentru revistele Casabella si Bauwelt. In 1996 a fondat, impreuna cu Germán Fuenmayor, Gino Garbellini si Monica Tricario, Piuarch studio, cu sediul in Milano.

 

Premiile Bienalei vor fi decernate in cadrul Galei Premiilor BATRA, un eveniment de inalta tinuta, care se va desfasura sambata, 14 octombrie, de la ora 18.00, in curtea Muzeului de Arta Cluj-Napoca.

 

Background info

Bienala de Arhitectura Transilvania este conceputa ca un sir de evenimente menite sa aduca arhitectura in atentia opiniei publice, sa promoveze excelenta in arhitectura si, nu in ultimul rand, sa formeze publicul in spiritul valorilor arhitecturii.

Bienala de Arhitectura Transilvania- BATRA 2017 e organizata de Ordinul Arhitectilor din Romania Filiala Transilvania- OART, in parteneriat cu: Primaria Cluj-Napoca, Ferro Group, Banca Transilvania, Kamen Office&Home Design, Maer Charme, Schreder. Co-organizatori sunt: OAR Bihor, OAR Satu Mare, OAR Nord-Vest si OAR Alba.

Parteneri media: Amenajari Interioare.EU, Arena Constructiilor, Revista Arhitectura, Arhispec, Revista Atelierul, Case si Gradini, IBC Focus, Igloo, InstalNews.ro, Modernism, SpatiulConstruit.ro, Zeppelin, Ciulea.ro, Cluj.com, Clujescu, Clujul de Buzunar, Cluj Insider, Cluj Manifest, Cluj Today, Cotidian Transilvan, ClujU, Bistrita News, Dispersie, eClujeanul, I Like Cluj, I Love Cluj, NapocaFM, Presa Locala, Radio Cluj, Stiri si Reportaje Alba, Transilvania Reporter, Transylvania Today, TVR, Ziarul Clujean, Wow Magazine.

 

 

Contacte:

Presa

Anca Dinu, PR Manager

0722870000, anca.dinu123@gmail.com

 

Organizare

Daniela Maier, Presedinte BATRA

0744695874, secretar@oartransilvania.ro

 

 

0 comentarii2611 vizualizări13 octombrie 2017
rss 2.0
rss 2.0