Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
ONG-uri Marti 26 Martie 2019 - 5962 vizitatori azi
Atelier de creativitate.

Marti, 22 mai, Asociatia Lions Club Siebenburgen a organizat un atelier de lucru pe tema  "Tineri, incluziune, arta". Au participat la aceasta actiune 10 elevi ai Liceului de Arte "Corneliu Baba" si zece elevi din cadrul Centrului Scolar de Educatie Incluziva nr. 1.

 Programul activitatii a constat in formarea de echipe mixte, din elevi ai celor doua scoli, care au lucrat impreuna la realizarea unei picturi; tema propusa a fost "dialogul si incluziunea sociala".

 Scopul acestei activitati il reprezinta promovarea integrarii sociale a categoriilor mai defavorizate, utilizarii artei ca si mijloc de dialog si explorarea unor modalitati inovatoare de munca in echipa..

 Feedbackul primit de la participanti, prin discutii pe parcursul actiunii si la final, a fost unul pozitiv, tinerii elevi exprimandu-si dorinta de a participa la actiuni similare in viitor.

 Actiunea a avut loc la sediul Centrului Scolar de EducatieIncluziva nr. 1, str. Alba Iulia nr. 20 bis. Multumim pe aceasta cale cadrelor didactice din cadrul institutiilor partenere, in special: dl. profesor Hangan Radu Cristian, d-na Todoran Laura-Geta, si d-na Archiudean Simona Viorica.

 Ne dorim ca valorile promovate in randul beneficiarilor prin acest proiect - empatie, creativitate, non-violenta - sa fie duse mai departe de catre tineri in comunitatile din care fac parte, si sa contribuie astfel la crearea unor comunitati sanatoase, durabile si incluzive.

 

Bogdan Cretu.

0 comentarii1638 vizualizări23 mai 2018
rss 2.0
rss 2.0