Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
ONG-uri Luni 23 Septembrie 2019 - 10602 vizitatori azi
Ziua Mondiala a Crucii Rosii si a Semilunii Rosii.

Voluntarii si personalul angajat al Societatii Nationale de Cruce Rosie din Romania sarbatoresc Ziua Mondiala a Crucii Rosii si a Semilunii Rosii. "Voluntarii si personalul nostru sunt activi zilnic la nivel national, iar ziua de 8 mai reprezinta momentul in care ei celebreaza diferenta pe care o fac raspunzand la nevoile comunitatilor mari si mici, ajutand oamenii sa aiba o viata mai sigura si mai demna", a declarat cu aceasta ocazie dl. Ioan Silviu Lefter, director general al Crucii Rosii Romane.
Crucea Rosie Romana ajunge in fiecare an la mai mult de 600 000 de persoane, oferind asistenta umanitara adaptata la nevoile comunitatilor din intreaga tara. De la interventia si pregatirea populatiei in situatii de dezastru, diseminarea valorilor umanitare, cursuri de prim ajutor, campanii de educatie pentru sanatate pana la programe sociale care acopera in primul rand nevoile de baza ale populatiei vulnerabile, putem ajuta oamenii sa se pregateasca, sa gestioneze si sa se recupereze dupa un dezastru sau o criza. 
"Crucea Rosie Romana se afla in slujba poporului roman inca din anul 1876. Voluntarii si personalul nostru au misiunea de a ajuta populatia oriunde s-ar afla si prin orice situatie de criza ar trece. Suntem peste tot acolo unde este nevoie de noi. Acesta este angajamentul nostru fata de oameni si angajamentul nostru fata de umanitate!", a mai spus dl. Ioan Silviu Lefter, director general al Crucii Rosii Romane.
Voluntarii Crucii Rosii si Semilunii Rosii sunt oglinda diversitatii programelor de interventie si de sprijin oferite de Miscarea Internationala de Cruce Rosie si Semiluna Rosie la nivel mondial formata din 190 de Societati Nationale, Comitetul International al Crucii Rosii (ICRC) si Federatia Internationala a Societatilor Nationale de Cruce Rosie si Semiluna Rosie (IFRC).
In acest an, Societatile Nationale din intreaga lume aniverseaza, de asemenea, 100 de ani de la infiintarea IFRC, fondata de Societatile ce Cruce Rosie din Franta, Marea Britanie, Italia, Japonia si Statele Unite. IFRC - initial cunoscuta sub numele de Liga Societatilor de Cruce Rosie, a fost creata pentru a prezerva, a impartasi si a promova expertiza si cunostintele dobandite in timpul interventiilor umanitare din Primul Razboi Mondial si al epidemiei de gripa spaniola. 
La un secol distanta, reteaua Federatiei Internationale de Cruce Rosie si Semiluna Rosie este formata din 190 de Societati Nationale si altele in curs de infiintare.
In Romania, Societatea Nationala de Cruce Rosie Crucea Rosie este prezenta la nivel de teritoriu in fiecare judet, avem 47 de filiale judetene si de sector ale municipiului Bucuresti. 
Societatea Nationala de Cruce Rosie din Romania este o organizatie umanitara membra a Miscarii Internationale de Cruce Rosie si Semiluna Rosie, auxiliara a autoritatii publice si abilitata prin lege sa asigure asistenta umanitara in caz de dezastre si sa vina in sprijinul persoanelor vulnerabile, serviciile fiind acordate voluntar, impartial si neutru. Organizatia contribuie, prin programele desfasurate, la prevenirea si alinarea suferintei sub toate formele, protejeaza sanatatea si viata, promoveaza respectul fata de demnitatea umana, fara nicio discriminare bazata pe nationalitate, rasa, sex, religie, varsta, apartenenta sociala sau politica.

Umanitate, Impartialitate, Neutralitate, Independenta, Voluntariat, Unitate si Universalitate sunt principiile fundamentale ale Crucii Rosii Romane care stau la baza tuturor actiunilor sale.

 

0 comentarii1673 vizualizări09 mai 2019
rss 2.0
rss 2.0