Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
ONG-uri Miercuri 29 Ianuarie 2020 - 14844 vizitatori azi
Tabara Copilariei.

In perioada 02 - 07 septembrie 2019, Asociatia de parinti "Sfantul Stelian" deruleaza  proiectul Tabara Copilariei. Acest proiect are ca scop cresterea implicarii elevilor in viata sociala, a stimularii ideii de voluntariat  prin utilizarea mijloacelor nonformale de motivare a acestora, ca alternativa de petrecere a timpului liber. 

Astfel se organizeaza o saptamana activa,- practic este o tabara acasa, in municipiul Bistrita - in cadrul careia participantii, in numar de 50  de elevi si tineri, participa la activitati  de recreere, ecologizare, socializare si instruire. Activitatile isi propun sa ii scoata pe copiii si tinerii participanti din mediul in care sunt familiarizati si sa ii ajute sa constientizeze ca au capacitatea de a se plia unui mediu nou cu care se pot familiariza prin interactiune si comunicare "face to face".

In cadrul celor 5 zile de desfasurare a taberei, cei 50 de participanti, vor participa la activitati sportive, de ecologizare, vor fi informati cu privire la ceea ce este voluntariatul si care este scopul acestuia,  vor lucra in echipa la ateliere hand-made de bratari, cruciulite, pictura, quilling, cusaturi traditionale.  Activitatile se vor derula in doua locatii din Bistrita, respectiv la Scoala Gimnaziala Stefan cel Mare si Biserica Ortodoxa Sfanta Treime Bistrita.

Activitatile sportive, atelierele de lucru, work-shop-urile  se vor face la Scoala Gimnaziala Stefan cel Mare Bistrita. Ecologizarea se va face zilnic pe traseul de la Biserica Sfanta Treime pana la Scoala Gimnaziala Stefan cel Mare. La Biserica se va proiecta un film educativ, vor avea loc si sesiunile de informare privind importanta voluntariatului in viata fiecarei persoane.

La finalul activitatilor participantii vor avea mai multa incredere in ei si capacitatile lor sociale ceea ce va crea  un efect de feedback  pozitiv pentru  societate.

Copiii si tinerii participanti vor fi indrumati in cadrul activitatilor de profesori si voluntari de la Colegiul Tehnic INFOEL si Scoala Gimnaziala "Stefan cel Mare" Bistrita. De asemenea, in cadrul activitatilor de formare vor avea traineri acreditati CNFPA. Proiectul este cofinantat din bugetul Consiliului Judetean Bistrita Nasaud pe anul 2019.

 

 

Iuliana Matean,
manager de proiect si vicepresedinte al Asociatiei de parinti "Sfantul Stelian".

0 comentarii2191 vizualizări02 septembrie 2019
rss 2.0
rss 2.0