Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
ONG-uri Miercuri 19 Februarie 2020 - 10612 vizitatori azi
Europa prin ochii tinerilor.

Este al cincilea an cand Asociatia Tineri pentru Comunitate Bistrita in parteneriat cu Fundatia Europeana pentru Educatie si Cultura din Zielona Gora deruleaza activitati cu si despre tineri, cu scopul de a consolida relatiile de colaborare dintre orasele infratite Bistrita si Zielona Gora.

In contextul detinerii presedintiei Romaniei la Consiliul Uniunii Europene in prima parte a anului 2019,  am propus proiectul "Europa prin ochii tinerilor" care s-a derulat in perioada mai-octombrie 2019 si a fost cofinantat din bugetul local al municipiului Bistrita pe anul 2019.

Dintre activitatile derulate, schimbul de experienta organizat in Zielona Gora in perioada 23-27 septembrie 2019, merita o atentie aparte. Astfel, un grup de 5 tineri romani si 10 tineri polonezi coordonati de liderii de grup, au avut oportunitatea de a promova si reflecta asupra valorilor nationale,  de a schimba pareri referitoare la impactul Uniunii Europene asupra stilului lor de viata, dar si de a realiza ca desi suntem diferiti avem aceleasi asteptari si nevoi. In mod concret, activitatile derulate in Zielona Gora au inclus jocuri de echipa, prezentari, discutii, dezbateri, un atelier gastronomic, o vizionare de film la Galeria de Arta, vizite culturale, precum si sarbatorirea Zilei Europene a Limbilor in data de 26 septembrie prin organizarea unor ateliere cu elevii scolii partenere.

A fost, si de aceasta data, un proiect reusit, in urma caruia elevii au legat noi prietenii, iar organizatorii au stabilit idei pentru activitati viitoare, deoarece ne dorim ca acest parteneriat sa fie unul de durata.

0 comentarii1694 vizualizări07 octombrie 2019
rss 2.0
rss 2.0