Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
ONG-uri Joi 02 Iulie 2020 - 16372 vizitatori azi
Lansare plan de actiune pentru anul 2020 al Centrului de Informare Europe Direct Bistrita.

Scopul Centrului de Informare Europeana Europe Direct Bistrita este de a asigura cetatenilor judetului Bistrita-Nasaud, atat un  acces facil la informatii cu privire la proiectul European, politici si initiative cu impact asupra vietii lor de zi cu zi, cat si o comunicare consistenta, pentru a-i angaja, intr-un dialog interactiv si proactiv localizat intr-un mediu constant de comunicare. 

La data de 27 ianuarie 2020, a fost prezentat Planul de actiune al Centrului Europe Direct Bistrita, aprobat de catre Reprezentanta Comisiei Europene in Romania. Pentru anul in curs, obiectivul general al CIED este acela de a contribui la cresterea si consolidarea procesului de comunicare prin combinarea creativa a informatiilor, sensibilizand publicul cu privire la Uniunea Europeana si noile prioritati ale acesteia. Consolidarea unui model structurat de educatie civica astfel incat cetatenii, in special tinerii, sa inteleaga drepturile lor, sa perceapa ca UE actioneaza pentru imbunatatirea calitatii vietii  si faptul ca vocea lor este auzita.

Activitatile planificate in acest an vizeaza tematici legate de noile prioritati politice ale Comisiei Europene pentru anul 2020, cu precadere pe urmatoarele trei dintre ele:          Un Pact ecologic european             

    O economie in serviciul cetatenilor

    O Europa pregatita pentru era digitala

Abordarea se bazeaza pe continuitate - vor fi reeditate evenimente care s-au bucurat de cel mai mare succes si au avut un impact semnificativ asupra publicurilor tinta - precum si pe creativitate - au fost introduse activitati noi, inovative ca urmare a nevoilor locale, identificate in mod direct de catre Centru, cat si cu sprjinul partenerilor.

In cursul acestui an, principalele grupuri tinta ale actiunilor CIED vor fi antreprenorii si viitorii antreprenori; tinerii, elevii si studentii; publicul larg din mediul urban si rural; multiplicatorii de informatie europeana.

Centrul Europe Direct Bistrita va continua sa furnizeze servicii de informare europeana de baza, oferind un program de asistenta, comunicare, informare, consiliere si raspuns la intrebarile cetatenilor la sediul acestuia, deschis publicului 20 de ore pe saptamana, intre orele 10.00 - 14.00, facilitand accesul acestora la resurse si materiale informative.

La eveniment au fost prezenti parteneri si colaboratori ai centrului Europe Direct Bistrita din randul institutiilor publice si mass-media.

 

Reamintim cetatenilor ca pot beneficia de informatii, consiliere si raspunsuri la intrebari despre Uniunea Europeana, prin intermediul Centrului de informare europeana Europe Direct Bistrita - vocea Comisiei Europene la nevoia de informare a cetatenilor judetului Bistrita-Nasaud. Contact: Monica Muresan - Manager, Str. P. Ispirescu, nr. 15A, tel./fax: 0263-210039, e-mail: europedirect@cciabn.ro, www.europedirectbistrita.ro


0 comentarii3388 vizualizări28 ianuarie 2020
rss 2.0
rss 2.0