Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
ONG-uri Sambata 30 Mai 2020 - 8988 vizitatori azi
"Solidaritatea cetatenilor Uniunii Europene privind Covid-19".

Centrul de Informare Europeana Europe Direct Bistrita lanseaza concursul de eseuri cu titlul "Solidaritatea cetatenilor Uniunii Europene privind Covid-19" adresat copiilor si tinerilor, pentru a sublinia efortul cetatenilor europeni in lupta impotriva efectelor acestei pandemii. 

Uniunea Europeana si intreaga lume isi aduna eforturile pentru a lupta impotriva noului tip de coronavirus, astfel ne dorim sa avem intelepciunea si taria de a ne uni in gesturi de solidaritate. Este important sa cultivam o atitudine creatore de speranta, sa facem o diferenta prin felul in care infruntam aceasta epidemie, sa fim solidari. Implicarea si angajamentul fiecaruia dintre noi este binevenit in acest demers, iar in acest sens CIED Bistrita vine  cu o propunere catre elevii si tinerii  din judetul Bistrita-Nasaud, de a realiza un eseu  scurt si creativ, pe tema " Solidaritatea cetatenilor Uniunii Europene privind Covid-19".

Se au in vedere participanti din  doua categorii de varsta si anume:

-        categoria de varsta : 10 ani -16 ani si

-        categoria de varsta 16 ani-25 ani.

Premiile acordate, la fiecare categorie de varsta,  constau in vouchere pentru achizitia de carti dupa cum urmeaza:

  • ·        premiul I- voucher in valoare de 250 ron 
  • ·        premiul II - voucher in valoare de 150 ron 
  • premiul III - voucher in valoare de 100 ron

Se vor mai acorda si doua premii special, cate unul pentru fiecare categorie, pentru cele mai originale eseuri. Ele  constau in vouchere pentru ahizitionarea de carti in valoare de 100 ron fiecare.

Tematica: Eseu scris, prin care se reda un mesaj de solidaritate a cetatenilor prin idei creative de sustinere in lupta impotriva COVID 19.

 Calendarul de desfasurare:

  • ·        23 aprilie - lansarea concursului
  • ·        24 aprilie - 5 mai transmiterea eseurilor
  • ·        5-8 mai 2020: Jurizarea lucrarilor de catre organizatori si parteneri
  • 9 mai 2020: Premierea participantilor, organizat cu ocazia evenimentului intitulat  "Sarbatoarea Europei"

Mai multe informatii precum si detalii despre participare gasiti pe www.europedirectbistrita.ro

 

Reamintim cetatenilor ca pot beneficia de informatii, consiliere si raspunsuri la intrebari despre Uniunea Europeana, prin intermediul Centrului de informare europeana Europe Direct Bistrita - vocea Comisiei Europene la nevoia de informare a cetatenilor judetului Bistrita-Nasaud.

Contact: Monica Muresan - Manager, Str. P. Ispirescu, nr. 15A, tel./fax: 0263-210039, e-mail: europedirect@cciabn.ro, www.europedirectbistrita.ro

0 comentarii1015 vizualizări24 aprilie 2020
rss 2.0
rss 2.0