Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
ONG-uri Joi 18 Aprilie 2024 - 14587
Targului breslelor moderne .

Existenta si istoria Bistritei sunt profund legate de colonisti sasi, industriasi si comercianti innascuti. In perioada medievala, intre secolele XV-lea - XVIII, breslelor din cetatea Bistritei li s-a dus faima pana dincolo de granite, acestea fiind un furnizor de marfuri foarte important pentru Moldova. 

Mestesugari si calfe, din zilele noastre, urmasi ai vestitelor bresle din burgul Bistritei, revin in inima cetatii, la un nou targ de produse mestesugaresti si de artizanat "Produs in Bistrita-Nasaud", de vineri, 24 iulie pana duminica, 26 iulie

.Tematica celei de-a doua editiii a Targului breslelor moderne este "curcubeu in inima cetatii" si a fost sugerata de curcubeul superb care a marcat finalul primei editii. Tema simbolizeaza continuitate, dorinta de a duce mai departe traditia inaintasilor si speranta. De la produse traditionale sau de inspiratie traditionala si pana la, bijuterii, accesorii si decoratiuni de factura moderna, de la impletituri din papura, obiecte de lemn si pana la aranjamente cu lavanda, creatiile pline de culoare, realizate cu multa maiestrie de catre artizanii si mestesugarii locali va vor insenina si va vor da o stare de bine.

Senimentul va fi, cu siguranta, reciproc, daca ii veti bucura cu prezenta voastra. Respectarea tuturor masurilor de siguranta si distantiere este necesara de ambele parti, asa incat va rugam sa urmati regulile, afisate vizibil la fiecare stand.

0 comentarii3101 vizualizări23 iulie 2020




rss 2.0
rss 2.0