Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
ONG-uri Joi 25 Februarie 2021 - 34436 vizitatori azi
Festivalul Prieteniei, transformat in "Scrisorile Prieteniei".

An de an Fundatia Inocenti organiza "Festivalului Prieteniei" - eveniment ce reunea copiii de etnie roma si non-roma, cu beneficiari ai programelor Fundatiei Inocenti, pentru a petrece impreuna cateva ore de voie buna, timp in care aveau posibilitatea sa relationeze, sa colaboreze si sa se joace, intr-o atmosfera de prietenie, unde singurele culori care contau erau cele ale tricourilor si ale steagurilor echipelor, si nu cele ale pielii. 

 Pandemia, insa, ne-a intrerupt planurile, dar nu si prietenia ce ne leaga, astfel incat proiectul "Festivalul Prieteniei" s-a transformat in "Scrisorile Prieteniei".

Anul acesta, printr-un proiect cofinantat din bugetul local al municipiului Bistrita pe anul 2020 "Prieteni si prietenii cu micii inocenti" - cca. 100 de copii din programele educationale Inocenti Bistrita si de la Scoala Gimnaziala nr. 3 "Avram Iancu" Bistrita si-au asternut in scrisori gandurile lor de bine, le-au colorat si "impodobit" cat mai frumos, saptamana aceasta destinatarii au intrat in posesia lor. 

"Scrisorile Prieteniei"- au fost organizate respectand  regulile de siguranta sanitara recomandate in timpul situatiei actuale generata de pandemia COVID-19. Astfel, ne-am adaptat situatiei si am organizat intalniri in grupuri mici de 2 maxim 4 copii din centrele de tip "scoala dupa scoala" din Bistrita, in cadrul carora au fost realizate "Scrisorile Prieteniei" (mici scrisori si desene referitoare la prietenie cu mesaje de incurajare). Au fost implicati si elevi din cadrul Scolii Gimnaziale Nr. 3 "Avram Iancu" - care si ei la randul lor au desfasurat acest tip de activitati.

La final de proiect a avut loc un schimb de mesaje si scrisori intre copiii din programele Fundatiei Inocenti si copiii din invatamantul de masa. Toti copii au primit tricouri cu siglele Fundatiei Inocenti si ale finantatorului -Primaria Bistrita, diplome de participare si un pachet cu dulciuri.

Toate activitatile au fost realizate impreuna cu voluntarii.

 

Pandemia de coronavirus (COVID-19) determina emotii si incertitudini, resimtite cu atat mai puternic de copiii de varste scolare mici, in conditiile in care scolile au reguli de distantare sociala, copiii trebuie sa stea departe de prieteni. In perioada aceasta, mai mult ca oricand copiii au nevoie sa se simta iubiti si sprijiniti, de aceea multumim finantatorului- Primaria Municipiului

Bistrita si cadrelor didactice a claselor a III-a de la Scoala Gimnaziala Nr. 3 "Avram Iancu", pentru ca au facut ca acest proiect sa transmita un mesaj pozitiv: "Chiar si cand e nevoie sa stam separati putem fi impreuna!".

 

Cu stima,

Laura Filipoi,

Director

 

 

 

 

0 comentarii1932 vizualizări22 octombrie 2020
rss 2.0
rss 2.0